Polariserende Burger King

Futatsu tar opp tråden fra Crispin Porter + Bogusky når de skal lage hjemlig reklame for deres felles kunde Burger King.

15017 f3057 original

(Oppdatering: Filmen er midlertidig fjernet etter ønske fra byrå/kunde på grunn av komplikasjoner rundt telling av virale treff. Men lydsporet er fremdeles å høre på radiospotten.)

I over seks år har Burger King med Chief Marketing Officer Russ Klein i spissen laget reklame som deler publikum i to. Burgekjempen blir tidvis kritisert for sine provoserende aktiviteter, men har bevisst valgt å være en synlig og høylydt aktør.

– Hvis du ikke er tydelig, dør du. Vi forsøker ikke å skape provokasjon, men vi forsøker alltid å kreere spenning og usikkerhet. Du skal føle det som litt ekkelt når Kongen (BKs selsomme maskot - journ.komm) vekker deg opp med frokost, sa Klein til Adweek her forleden.

Et nylig eksempel er Whopper Virgins, der fjerntliggende stammefolk som aldri hadde smakt vestlig mat før, ble bedt om å blindteste Whopper mot Big Mac. De negative reaksjonene kom umiddelbart. Andre eksempler er Sponge Bob's Square Butts, Kingon Nipple Pinch, aktiviteten der du fikk en Whopper for 10. venn du fjernet på Facebook og lanseringen av burgeren som fikk Mexico til å fremme en offisiell protest.

En god burger er en god ting. Her hjemme har Futatsu Industries nylig gjennomført «Stick to Beef»-kampanjen for nettopp Whopperen. Også det en kampanje som kan polarisere, mener kreativ leder Aris Theophilakis.

– En god burger er en god ting, og ikke noe å ha dårlig samvittighet for, tvert imot. Derfor pakker ikke Burger King inn det hele i familielykke og kategoriklisjeer, men utfordrer det politiske korrekte, gjerne med humor, selv om noen ikke skulle like det. Stick to Beef har scoret bra i BK-menigheten og blant de yngre. Så langt er det bare en person, som faktisk jobber i reklamebransjen, som har kritisert kampanjen, og det er jo greit. Sterke meninger og taktikkeri må man leve med, sier han.

Web-filmen er laget av Tilnærmet Lik, og radio produsert av Verdens Sterkeste Mann.


0a4d48d2-c1b5-4e9b-89a0-09a9f87cdffd.mp3

15018-c55c2-original.mp3
Last ned