På flukt fra krig

TV-aksjonen går i år til Flyktninghjelpen. Lyden av Sivert Høyem og et uretusjert budskap skal få nordmenn til å gå med bøsser som aldri før.

15291 16f42 original

Den nye kampanjen for årets TV-aksjon vil fra neste uke være synlig overalt: Utendørs, i nett- og printmedier og på TV.

Poppe og Høyem. Denne uken ble musikkvideoen og låten «Prisoner of the Road» lansert, to uker før reklamekampanjen sparkes i gang for alvor. Erik Poppe har regissert videoen, og låten er skrevet og sunget av Sivert Høyem. Etter få dager ligger den som nummer tre på iTunes liste over mest nedlastede sanger.



Original lanseringsvri.
– Det som er spesielt med årets kampanje for TV-aksjonen, er at vi har laget en låt som starter hele kampanjen og som skal ligge under som et bærende element hele veien, forteller Jan Christian Fosseidbråten, partner og rådgiver i kommunikasjons- og marketingbyrået Los&Co.

– I tillegg har vi valgt retningen «På flukt fra krig». Det betyr at uansett hvilke elementer vi går ut med, skal dette budskapet komme tydelig frem. I dag er 43 millioner mennesker på flukt fra krig og konflikt. Millioner av disse får ikke hjelp. Pengene fra TV-aksjonen skal gå til å hjelpe disse, sier Fosseidbråten.



Går for størst mulig effekt.
Los&Co hadde utarbeidet flere ulike kampanjeretninger før Flyktninghjelpen bestemte seg for nettopp denne. Ikke fordi den var mest kreativ. Men fordi de trodde den ville ha størst effekt.

– Krig er ikke fiksjon. Man kan ikke regissere mennesker på flukt fra krig. Derfor har TV-aksjonen Flyktninghjelpen dratt ut i verden og «hentet inn» materiell i form av levende bilder som er brutale, men ekte. Vi håper budskapet om hvorfor vi trenger flest mulig bøssebærere vil nå igjennom til folk. Mange har på kort tid latt seg påvirke emosjonelt av Sivert Høyems vakre sang, og nå håper vi den påtroppende kampanjen vil forsterke denne følelsen, sier Kari Bucher, nestleder og markedsansvarlig TV-aksjonen 2010.



Valgte Poppe.
Også Fosseidbråten understreker hvilken utfordring det er å jobbe med kommunikasjon som skal vise mennesker på flukt fra krig, fordi det er en etisk vanskelig sone. Los&Co ønsket å jobbe med regissør Erik Poppe, som har produsert filmer for TV-aksjonen tidligere.

– Da Los&Co kom til meg, var det flere grunner til at jeg takket ja. Det er en oppgave som i utgangspunktet er vanskelig, og det er lett å trå feil. Men byrået hadde løst den på en vakker og flott måte, som gjorde den veldig fristende. Dessuten kjente jeg både Flyktninghjelpen og Los&Co fra før, og de gode erfaringene fra tidligere samarbeid gjorde at jeg takket ja, sier Erik Poppe.


TV-aksjonen er Norges største dugnad. Den 24. oktober vil 100.000 bøssebærere besøke over 2 millioner husstander.

Bak den nye reklamekampanjen står tekstforfatter Ragnar Roksvåg og AD Jo Espen Johansen. Konsulent er Jan Christian Fosseidbråten, planner Ronald Sagatun og prosjektleder er Elisabeth Skogen Helland. Produksjonsselskap for filmene er Paradox med regissør Erik Poppe.


Involverte byråer

79563 aa7a1 original

Los & Co