Gøy å leke med fyrstikker

Nitedal Fyrstikker lanserer de kjente fyrstikklekene som gratisapplikasjon på iPhone.

17160 8e623 original
17161 32a96 original
17162 7ad2e original
17163 6afb5 original

Denne uken lanseres det Creo hevder er verdens første veldedighetsapplikasjon. Nå er det mulig å løse de velkjente fyrstikkoppgavene og samtidig støtte en god sak via Nitedals Hjelpestikkers nye applikasjon på iPhone.

Allerede før lansering har bortimot 35.000 brukere lastet ned fyrstikkappen, og den har sust rett inn på førsteplass på Top Free i App Store.
– Jeg kjenner ikke til noen annen app i verden som kombinerer underholdning og gode gjerninger. Hver gang noen kjøper et fyrstikkspill på iPhone går én krone til en god sak gjennom Hjelpestikkefondet, sier produktsjef Marius Stavenæs i Nitedals Hjelpestikker.

Artig med fyrstikker. Det er Creo Communication som i samarbeid med utviklingsselskapet Suddenly har utviklet fyrstikkappen.

– Det har vært en utfordring å digitalisere noe så fysisk som en fyrstikklek uten å miste den naturlige følelsen. Målet har vært å beholde fokuset på selve spillet ved å gjøre styringsmekanismene så intuitive som mulig, sier Simen Øian Gjermundsen, Lead Creative Developer i Suddenly Oslo. Forskjellige fyrstikkleker

– Applikasjonen er helt gratis, og du kan kjøpe nye spillpakker i tillegg. For hver solgte spillpakke gir Nitedals Hjelpestikker én krone til humanitære formål, sier Stavenæs.

Han lover at det vil komme flere nye utfordrende fyrstikkspill fremover.

– Vi ser for oss nyheter til både jul og påske, og kan allerede nå avsløre at det planlegges NM i fyrstikkleker, avslutter han.

Historikk. Hjelpestikkefondet har eksistert siden 1922, da man startet med ett øre fra hver fyrstikkeste som gikk til inntekt for humanitære formål. «Blinde Barns Fyrstikker» ble opprettet av Bryn-Halden Tændstikfabrik A/S, med en ekstra enøre fra salget av fyrstikkeskene. «Årets Hjelpestikkepris» ble opprettet av fyrstikkprodusenten Swedish Match Industries AB i 1991, som en fortsettelse av den nesten 80 år gamle Institusjonen Hjelpestikker. Siden 1991 har Hjelpestikkefondet delt ut over fire millioner kroner til gode formål.


Involverte byråer

Creo