Inviterer til tankefri knasking

I filmene i SMFBs nye kampanje for Freia opptrer statister i castingsituasjon som hovedpersoner, sorgløst uvitende om at de er med på ekte filmopptak.

15885 f09f0 original
15886 623e0 original
15887 eda1e original
15888 392e6 original
15889 46a06 original

Freia har lansert Knask, Daim Krisp og Perle, en serie småposer myntet på stundene du trenger noe godt å knaske på, kanskje mens du holder på med noe annet, eller ingenting. SMFB kom opp med konseptet «Tankefri knasking», en slags feiring av nettopp disse stundene.



Tankefri uttrykk.
Filmene er ekte castingsituasjoner der statister ble filmet foran en grønnskjerm mens de spiste sjokolade, sorgløst uvitende om at de deltok på et ordentlig filmopptak. De ble siden puttet inn i dramatiske situasjoner for å skape den nødvendige kontrasten.

Det er ikke lett å spille at man ikke tenker på noe spesielt. Sjelden møter man så mange tankefri uttrykk som på en castingrull. Vi kom fram til at en reell casting, der skuespillerne senere ble uskyldige ofre for manipulasjon i etterarbeidet, var den ideelle arenaen for å visualisere tankefri, sier teamet i en kommentar.

Tre packshots og et stikkord. For utendørsløsningene gjorde byrået en tilsvarende manøver og lot briefen til de Madrid-baserte illustratørene Serial Cut forbli tankefri.

Vi ville først og fremst jobbe med Serial Cut fordi de er veldig flinke. Samtidig syntes vi det var en god ide å gi noen som ikke kjenner til Freia en ekstremt begrenset brief for å oppnå et tilstrekkelig tankefritt resultat. Vi ga dem tre packshots, litt norsk tekst de ikke forsto og stikkordet «mindless». Deretter satset vi på at de kom opp med noe fint, utdyper teamet.



I mediespilleren: To filmer og tre annonser.

SMFB: Hans Martin Rønneseth, Alexander Gjersøe, André Koot, Vibeke Wiedswang og Christian Steen

Regi: RBG6

Produksjonsselskap: Social Club

3D-illustrasjon: Serial Cut

Ansvarlige hos Freia: Sølvi Grana Slotte og Bjørn Kjetil Tønnessen

Involverte byråer

22656 cabdf original

SMFB