– Sett mobilen i flymodus når du kjører

Volkswagen Norge kjører kampanje for å få norske bilførere til å holde øynene på veien og sette mobilen i flymodus i dagene rundt skolestart.

50063 4d481 original
50081 bf2f6 original

– Det er mange 6-åringer som er ute og flyr i gata nå rundt skolestart, så hva er vel mer naturlig enn å sette mobilen i flymodus?, sier direktør for Volkswagen, Ulf Tore Hekneby.

Bilmerket ønsker å gi landets 6-åringer en god start på skoleåret, og samtidig minne sjåførene på at de sitter med et stort ansvar.

– Bilene blir stadig mer avanserte. Våre biler kommer med alle mulige førerassistentsystemer som sier fra hvis bilen er på vei over i motsatt kjørefelt, tretthetsvarling, automatisk nødbrems, osv., men det er fortsatt du som sjåfør som er ansvarlig. Et blikk ned på telefonen kan gjøre at du ikke får med deg skoleeleven som plutselig krysser veien, sier Hekneby.

Skremmende statistikk

En fersk undersøkelse utført av Norsk Gallup på vegne av Volkswagen viser at hele 31 prosent svarer at de har sjekket SMS eller e-post mens de kjører bil, og at 57 prosent har lagt merke til andre som har surfet med mobilen bak rattet.

Kampanjen består av annonser i avis, nettbannere, radioreklame og diverse innhold til sosiale medier som minner bilførerne om å holde øynene på veien.

Involverte byråer

94321 c284c original

TRY Apt