Falsk Try lurte Dagbladet

En kronikk i lørdagens Dagbladet signert Kjetil Try tar et aggressivt oppgjør med regjeringens krisepakke og Jens Stoltenberg. Runar Døving og Trond Blindheim står bak stuntet.

10926 51835 original

Kronikken er titulert «Reklamen vil redde oss».
– Dette har ikke jeg skrevet. Det er ikke min kronikk i det hele tatt. Det er veldig ubehagelig å være i en avis med meninger som ikke er mine, særlig når den leses av over en million nordmenn på lørdager, sier Try til Dagbladet.no.

Debattredaktør Simen Ekern i Dagbladet beklager på det sterkeste.
– Den kom fra en gmail-adresse med Kjetil Try sitt navn og jeg skrev litt fram og tilbake med avsenderen. Dessverre sjekket vi ikke opp godt nok, for eksempel ved å ringe Try for å få hans bekreftelse på at kronikken kom fra ham, sier Ekern til Dagbladet.no lørdag.

Les kronikken her.

Infantilt og hjelpeløst – Dette stuntet er så platt, infantilt og hjelpeløst at det for meg er en gåte at to voksne menn med høyere utdanning står bak. Det er ikke hylende morsomt eller originalt, bare pinlig, sier Try til VG, som i dag avslører at det var Runar Døving og Trond Blindheim, henholdsvis professor og rektor ved Markedshøyskolen, som sto bak stuntet.

– En slik spøk må Try tåle, sier Runar Døving til VG.

Foto: Veslemøy Vråskar