Jongerius i samarbeid med IKEA

Den kjente nederlandske designeren Hella Jongerius er én av bidragsyterne når IKEA i dag lanserer 2009-utgaven av designkolleksjonen IKEA PS.

11336 fb1dc original

– Vi er stolte av at Hella Jongerius for andre gang har sagt ja til å bidra i denne spesielle kolleksjonen. Bidraget styrker ikke bare IKEA PS-kolleksjonens posisjon som en viktig utfordrer til rådyre designprodukterl, den styrker også IKEAs ambisjoner om å gi folk kvalitetsdesign som alle har råd til, sier selskapets trendekspert Camilla Gjerset.

Best ifølge Wallpaper Jongerius finnes i større designsamlinger og på designgallerier over hele verden, blant annet designhus som Cappellini, Swarowski, Donna Karan, Droog Design, Vitra og Rosenthal. Så sent som i 2007 kåret Wallpaper henne til årets beste møbeldesigner. I år bidrar hun med tre ulike veggdekorasjoner til IKEA PS.

Foruten Jongerius'veggdekorasjoner, inneholder IKEA PS 2009 et 70-talls designprodukter, der designerne har fått frie tøyler. IKEA Slependen ett av 35 utvalgte varehus i hele verden som får kolleksjonen først (februar).