NRK lanserer bittorrent-tracker

Etter flere vellykede forsøk i 2008 lanserer rikskringastingen en egen bittorent-tracker som skal distribuere NRK-innhold på fast basis.

7330 8e226 original

Bittorrent-trackeren er basert på den samme OpenTracker-programvaren som Pirate Bay har brukt de siste årene. NRK har imidlertid ikke til hensikt å distribuere piratkopiert innhold, kun NRK-produsert vare. Ifølge NRK gir dette mye bedre statistikk og generelt litt bedre kontroll.

Vil tilby kvalitet NRK er som kjent lisensfinansiert, og tiltaket er ment som et verktøy i målet om å gi publikum best mulig kvalitet. Tester med tradisjonelle nedlastingsmåter har nemlig vist seg å være problemfylt, på grunn av store filer og ekstrem belastning på NRKs servere.

Det første TV-serien som legges ut på trackeren er den populære «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu».

NRKbeta-doktrinen I fjor ble Eirik Solheim, en av hovedbidragsyterne til den populære og aktive bloggen NRKbeta, intervjuet av det tyske nyhetsstedet www.tagesschau.de, hvor han uttalte at «Den eneste måten å kontrollere innhold på er å være den beste tilbyderen» (The only way to control your content is to be the best provider of it), noe som senere har fått navnet «NRKbeta-doktrinen».

Les mer om hvorfor og hvordan, og last ned «Der ingen skulle tru …» på NRKbeta.