Visning av premierte arbeider, og hvem som stemte hva

Juryoberst i Gullblyanten, Odd Einar Hennøy har intervjuet seg selv om årets konkurranse. Ingen spørsmål, kun svar.

9247 9e3d0 original

Ikke alle bruker å være like fornøyde med visningen av de premierte arbeidene under Gullblyantens prisutdelinger. Og det finnes mange grunner til at folk er misfornøyde. Noen sitter for langt unna scenen, noen for langt unna storskjermene, noen har glemt igjen brillene hjemme – og noen må på toalettet, men finner ingen visningsskjerm ved urinalet.

Men den viktigste grunnen til misnøyen tidligere år – og sannsynligvis også i år, er at mer komplekse produksjoner enn enkeltstående reklamefilmer og radiospotter ikke blir ytt full rettferdighet. For det er faktisk sånn at det er ganske utfordrende å vise en femkanals reklamekampanje bestående av 28 ulike elementer i løpet av ett minutt – eller å yte en kompleks nettjobb full rettferdighet uten at hver av kveldens 800 festdeltagere får utdelt hver sin laptop og får muligheten til å oppleve det interaktive arbeidet interaktivt.

Og i og med årets innføring av serier innenfor de ulike kategoriene, vil kanskje mange føle at det blir en enda mer ukomplett visning av de premierte arbeidene enn tidligere, ettersom det er umulig å vise samtlige arbeider innenfor hver premierte serie innenfor tilmålt tid. Skulle man ytt samtlige av årets premierte arbeider full rettferdighet i visningstid, har vi regnet oss frem til at årets prisutdeling ville vart litt i overkant av 12 timer. Og at kritikken i ettertid ville vart litt i overkant av 12 måneder.

Men for at alle skal få med seg den komplette storheten i de premierte arbeidene raskest mulig, satser vi i år på en rekordtidlig åpning av Gullblyantarkivet, slik at hver enkelt kan gå inn og bruke lang tid på å nyte det som noen har brukt lang tid på å lage.

Allerede i morgen formiddag (lørdag 14. mars) vil man kunne finne samtlige premierte arbeider på http://arkiv.kreativtforum.no/gullblyanten. Der vil man også finne en link til en egen applikasjon som gir muligheten til å få et innblikk i hva som ligger bak resultatene i Gullblyanten.

Juryeringen av Gullblyanten foregår nemlig etter en såkalt åpen avstemning. Dette for at tilliten til juryarbeidet skal være høy og for at jurymedlemmer ikke skal bli fristet til å stemme taktisk på vegne av eget byrå. Og i år er avstemningen åpnere enn noen gang – ettersom hele verden nå har tilgang på stemmegivningen via denne nyutviklede applikasjonen.

Stemmeapplikasjonen gir muligheten til å hente frem de ulike kategoriene og få en oversikt over poengfordelingen blant de premierte arbeidene. Deretter kan man klikke seg inn på hvert enkelt arbeid og se hvilken plassering hvert enkelt jurymedlem har gitt arbeidet. Det er også mulig å klikke videre på et jurymedlem for å få frem hvordan jurymedlemmet rangerte samtlige arbeider innenfor den valgte kategorien.

Foto: Colin Eick