Alkoholholdig frokostmøte på DogA

Torsdagens KF til frokost-gjest var Mark Harfield, designer og illustratør fra New Zealand, som fortalte om Dewar's mobile whiskyskole og hvordan den er bygget opp.



Harfield var både designer og produsent på whiskyprosjektet i regi av selveste Mr. Bacardi, også eier av Dewar's.

Rullende whisky. Grunnidéen var en mobil «popup» som skulle fungere like godt på alle kontinenter og som enkelt kunne fraktes i container. Eksponerings-, interiør-, og møbeldesign, produksjon, human resources, branding og kreativ markedsføring ble viktige brikker i prosjektet, som nå begynner sitt inntog i Europa.

Arbeidsgruppen brukte en herlig blanding av ulike disipliner innen markedsføring for å dra i land oppgaven, og det med suksess. Nå tre år etter oppstart har det kinesiske markedet begynt å forbruke whiskyen. Moskva fulgte, også der med suksess.

Harfield forteller: — Hele roadshowet er bygget opp som et heksagon (sekskant) der man enkelt kan fjerne eller legge til vegger og moduler.

Harfield viser oss hvordan modulene enkelt lar seg flytte og det i ulike presentasjoner, alle med bakgrunnsmusikk av sekkepipe. Ja, det blir mye lyd denne morgenen, og Harfield luret på om vi nordmenn er «sekkepipevennlige» under lydtestingen. Tja … det holder i massevis, i alle fall.

På skolebenken.
Whiskyskolen Dewar's består blant annet av skolepulter der studentene får lære vitenskapen bak produksjonen, samt kunsten å smake den god whiskyen. I tillegg kan «elevene» stille spørsmål som i et ordinært klasserom. Harfield beskriver stemningen de prøver å danne som «En tradisjonell gammeldags herreklubb møter samtiden og det rare.»

Roadshowet inneholder også et system som gir informasjon om de ulike produktene på en ny måte.
Ved å feste databrikker til produktene, vil ulik informasjon dukke opp på tilhørende skjermer i nærheten. Man kan for eksempel feste databrikker på glassene som gir informasjon om innholdet i glasset. Denne teknologien heter Heroic Technologies, og man kan lure på om hvorfor dette ikke er mer brukt her til lands. Dyrt, er vel svaret.

Ikke uten hinder
. — Ikke alt har gått like smertefritt, forteller Mark. Containeren med hele whiskyskolen ble stående i den kinesiske tollen til dagen etter åpningen, og vi måtte lage alt materiellet på nytt der nede, sukker han.
— Men det gikk, og vi rakk det.

Her kan du se film fra prosjektet