Stifter tenketank for medieindustrien

Mediebyrået Vizeum starter opp Tenketanken, som skal fokusere på medienes verdi, rolle og fremtid.



Den grunnleggende forståelsen av medier i samfunnet og konsekvensene av endringene vi er vitne til, er temaene som skal diskuteres i medlemmene i tenketanken.
– Vi kommer til å rekruttere sentrale og høyt kvalifiserte folk fra akademia og industrien, sier adm dir i Vizeum Paal Fure.

Etterlengtet.
– Interessen blant dem jeg har presentert ideen for, er enorm. Dette er tydeligvis et etterlengtet tiltak. Det skal være høyt under taket og ikke bli en konsensussentral. Det er så mye viktig og ta tak i, at vi nesten ikke kan vente til første samling.

Blant konkrete ting som skal diskuteres er Digitale mediers rolle i et demokrati og forretningsmodeller som vil sikre fortatt journalistisk integritet og kvalitet.
– Flere av byråets egne vil være sentrale i diskusjonene, ledelsen av arbeidet og publiseringen av tankegodset, sier Fure.

– Vi gleder oss til å se hvem der ute som fanger opp dette og melder sin interesse. Vi gleder oss til å sette sammen en tenketank med en unik kompetansemiks til en så spennende misjon. De som er interesserte i å by på sin tid og kompetanse, tar kontakt med meg, avslutter Fure.