Norsk jubel på Berghs

Victoria Nyberg og Maja Folgerø er blant Berghs-elevene som er nominert i årets The One Show.

5324 94afa original

For andre år på rad er studenter fra Berghs School of Communication i Stockholm dominerende i reklamekonkurransen One Show. Blant alle de svenske elevene finnes det også to norske jenter, Victoria Nyberg og Maja Folgerø.

One Show arrangeres årlig av amerikanske The One Club i New York. Konkurransen regnes som en av verdens fremste, og reklameskoler fra hele verden sendte i år inn over 3000 bidrag i håp om å vinne noen av de prestisjetunge pennene. Av de 92 bidragene som ble short-listet i College Competition kommer hele 20 prosent fra Westerdals' søsterskole i Sverige.

Miljø over fashion. Konkurransen juryeres ut fra at elevene løser en felles brief, i år kunne de velge mellom den veldedige organisasjonen Million Trees NYC eller accessories-merket Nooka.
– Vi valgte miljø over fashion, og gikk for Million Trees. Det har blitt mange og lange netter på skolen, men nå er det selvfølgelig verdt det, sier Victoria Nyberg.

I juni avslutter jentene det ettårige programmet Interaktiv kommunikasjon, hvor Nyberg har gått strateg-delen mens Folgerø har gått kreatør. Men først blir det tur til New York.
– Det føles jo litt som å vinne, bare det å bli nominert blant så mange, men vi håper jo å reise hjem med en penn, sier Folgerø.

Om studentenes innsats i One Show rekker hele veien finner de ut under utdelingen 12. mai i New York.
– Våre studenter bruker mye tid utenfor skolen på konkurranser, og det merkes jo på nomineringene at de har tatt One Show på alvor, sier Jan Tillberg, konkurranse-ansvarlig på Berghs.

Berghs School of Communication kommer til Oslo denne uken: 27. april for å ha workshop på Gulltaggen, og 28. april på Westerdals for å presentere linjene skolen tilbyr. Påmelding og info finnes på www.berghs.se/oslo.

På bildet: Victoria Nyberg (t.v.) og Maja Folgerø