Redd verden, tjen penger

Organisasjonen The Minor Foundation for Major Challenges gir en halv million kroner til den som best klarer å formidle klimasaken ved hjelp av grafisk design.

5735 c2b14 original

Konkurransen ønsker å inspirere deltakerne til å kommunisere et komplekst budskap slik at det overrasker og engasjerer folk.

The Minor Foundation for Major Challenges er en ideell stiftelse etablert av designeren Peter Opsvik og hans familie. Stiftelsen støtter informasjon og opinionspåvirkning i arbeidet for å begrense de menneskeskapte, globale klimaproblemene.

Organisasjonen ser at det er behov for nedlastbart grafisk materiale på internett som kan brukes til å kommunisere klimaproblemene til almenheten. Mange organisasjoner utvikler sine egne logoer, diagrammer og lysbilder, men her ønsker de å utvikle et verktøy som fritt kan brukes av alle som vil.

De tre beste ideene blir premiert med kr 100.000 hver til viderutvikling av konseptet. Den endelige vinnerideen mottar så kr 500.000 for utførelse/realisering av konseptet og honorar.

Forslag til løsninger må sendes inn innen 1. mai på www.minor-foundation.no.

Den oslobaserte designeren Claudia C. Sandor sitter i juryen.