American Tabloid

Dokumentarmester Errol Morris' nyeste film handler om sex, kloning, mormonere, kidnapping og den perfekte tabloidhistorien.

11655 5c029 original

Det er fullt mulig å hevde at den Oscar-vinnende regissøren Errol Morris er den aller ypperste dokumentaristen verden har sett, med filmer som «Days of Heaven», «The Thin Blue Line», «A Brief History of Time», «Fog of War», «Vernon Florida» og «Standard Operating Procedure» under beltet.

Det er tross alt ikke alle forunt å få Werner Herzog til å spise skoen sin.

Ifølge Morris selv lager han to typer dokumentarfilmer: «Completely Whacked Out» (fullstendig galematias, som i «Vernon, Florida», «Gates of Heaven» og «Fast, Cheap & Out of Control») og «Politically Concerned» (politisk bekymret, som i «Fog of War» og «Standard Operating Procedure»). Hans siste film, «Tabloid», som har premiere i USA i juli, faller lett inn i første kategori, og Morris har kjekt erklært på twitter-siden sin at filmen er hans beste.

«Tabloid» handler om den utrolige historien til Miss Wyoming, Joyce McKinney, en kvinne som tross sin IQ på 168 klarte å vikle seg inn i en romanse der seksuelle besettelser, bortføring, fengselsopphold, mormonere, kloning av hunder og britiske tabloider er ingredienser.

Tross det bisarre innholdet har Morris etter sigende laget sin morsomste og lyseste film. Se traileren og gjett selv.