Fest for Maya

Når Montées Maya Vik slipper sin solodebut «Château Faux-Coupe», feires det med storstilt fest, en fotoutstilling med gigantiske portretter og en spesialdesignet, luksuriøs vinylutgave av albumet med tilhørende fotobok.

Utstillingen og festen foregår i kveld i den svære mathallen på Vulkan-tomta i Oslo. Det forseggjorte arrangementet kommer som et resultat av et samarbeid mellom fotograf Pål Laukli, Mission-designer Gary Swindell, Canon Norge og artisten Maya Vik, blant annet kjent fra Montée.

– Vi ville forsøke å gjøre et mangefasetert prosjekt der alle løsningen ble gjort på Canon sine produkter, fra A til Å, forteller fotograf Laukli.

Det innebærer alt fra det luksuriøse boktrykket som følger med vinylutgaven av albumet, til de gigantiske portrettene Laukli har laget av Maya Vik (gjort hos Canon-eide OCE).

Påvirket av musikken.
Også selve festkvelden er skreddersydd, forteller Laukli.

– Det var først etter å ha inspisert lokalet at vi bestemte størrelsen på portrettene. Montée er Norges beste band, og ingen kan ha unngått å legge merke til dama som står på scenen og spiller bass og ser så inderlig funky ut. Musikken hennes har hatt stor påvirking på hvordan vi gjorde bildene. Vi hadde forlengst begynt på prosjektet da vi fikk hørte musikken, men da bestemte Gary og jeg at vi bare måtte forkaste alt og begynne på nytt.

Det er ikke første gang Laukli og Swindell samarbeider. De to har gjort flere både kommersielle og personlige prosjekter sammen tidligere.

– Jeg og Gary jobber alltid ut fra distinkte karakterer, så dette prosjektet passet oss som hånd i hanske. Det er noe mer enn et gjengs plateslipp, det er en totalpakke mellom den fantastiske bedriften som Canon er, meg som fotograf, designer Gary Swindell og musikeren og artisten Maya Vik. Det er et nytt kommunikasjonsinstrument, et multi-event, sier Laukli entusiastisk.

Videoferskvare.
I tillegg til plate/bok, portretter og fest har Laukli regissert og fotografert musikkvideo, som får premiere i kveld (videoen er sylfersk, renderingen er fremdeles ikke ferdig når dette skrives). Videoen er gjort i samarbeid med Stian Ayres og Henrik Kæmpe. I tillegg er hele prosjektet fanget på en bakomfilm.

– Vi trykket boka på et digitaltrykkeri i Giessen i Tyskland, og sjefen for trykkeriet kommer i ens ærend til Oslo i kveld for å komme på festen, forteller Laukli, som ikke kan få rost Canons bidrag nok.

– De har virkelig vist at de ville spille oss gode.

Festen har allerede over 900 påmeldte. Dersom du ønsker å delta sender du en epost til mail@thisis.no.

http://mayavik.com

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.