Carlin til Pravda

Regissør Kristoffer Carlin bytter produksjonsselskap og går fra Paradox til Pravda.

36783 22099 original
Oslo, høsten 2001: Produksjonsselskapet Pravda hadde såvidt åpnet dørene. I en periode hvor de fleste byråer søkte det trygge, var det kreative teamet Annette Kriszat og Kristoffer Carlin i JBR McCann på jakt etter noe annerledes. Sørlandschips skulle nemlig lage reklamefilm for første gang.

– Det var første pitchen vår, og alle i Pravda var med på en dugnad som pågikk natt og dag i noen hektiske døgn før vi skulle presentere vårt første treatment, i form av en veldig rar skissefilm, der animerte chipsflak spiste andre chipsflak. Vi endte opp med å vinne pitchen, og skulle produsere seks animerte reklamefilmer, forteller produsent Erik Schøien

Siden ble det mange prosjekter og tilhørende priser sammen med Carlin, enten han jobbet i team med Annette Kriszat eller Martin Thorsen.

Byttet karriere. I 2006 begynte han som regissør i Paradox. Siden det har han vunnet gull og sølv i Gullblyanten, bronse i Eurobest, gull i Young Director Award og flere filmer på shortlist i Cannes.

– Som tidligere kreatør har Kristoffer en spesiell evne til å grave ut potensialet av idéen, og han har vist at han er fantastisk på å få ut det beste av menneskene både foran og bak kamera. Med sin smittende og utømmelige entusiasme, og øye for det litt absurde, har han laget filmer som imponerer. At Kristoffer nå begynner i Pravda, 10 år etter at vi jobbet sammen første gang, føles ikke bare veldig riktig; det føles som han har kommet hjem. Og vi i Pravda er sultne på å vinne flere priser med Kristoffer. Det er vår klare ambisjon, avslutter en tydelig fornøyd Erik Schøien

Se et utvalg av Kristoffers Carlins reklamefilmer her.