Kjære NRK: Gi Michael jobb

Michael Johnsen er 28 år gammel og vil jobbe med videoproduksjon hos NRK.

9315 53aab original

AD-utdannede Michael Johnsen har laget den mest sjarmerende jobbsøknaden vi har sett på en stund: En videosnutt lastet opp på YouTube for en drøy uke siden, som allerede har fått snaut 32.000 klikk (lenke til YouTube).

– Alle er vel glade i film, men jeg er litt ekstra glad i film. Og litt over hakket interessert i alt som har med humor å gjøre, om det så er amerikansk standup, Bård og Harald eller Monthy Python. Jeg er den typen man hører fnise ukontrollerbart i hjørnet på kontoret når jeg hører på Radioresepsjonen på P3. Så hvis det skulle være en drømmejobb der ute, ville den gått på å tenke ut morsomme konsepter, sette dem til livs og såklart gjøre godt etterarbeid. Jeg håper og tror jeg klarer alle tre, forteller Johnsen til kreativtforum.no.

Han forteller at han ikke er særlig sjangertro hva gjelder film.

– Men det finnes en svakhet for de surrealistiske og fantasy-pregede historiene. «Pans Labyrinth», «A Clockwork Orange» eller hvilken som helst Hayao Miyazaki-film. Filmer med Ben Stiller og Adam Sandler går sjelden i handlekurven, men dette burde være allmennkunnskap.

Som arbeidsledig savner Johnsen mest av alt å jobbe i samarbeid med andre.

– Så jeg håper at sjansen til å jobbe med humor i NRK lar by på seg, og at jeg får jobbe med noen av de kreative hodene der. Jeg har notat-apper og emailer fulle av mulige sketsjer og har utrolig lyst til å sette dem til verks, men det hadde vært ekstra morsomt å gjøre i plenum.

De interaktive elementene i filmen (Der Michael ber deg om å trykke «Ja» eller «Nei»), virker kun på YouTube og ikke i vår lett aldrende mediespiller.