Mener nettvideo er preget av utdatert teknologi

– Video har lenge vært det siste foreldreløse barnet på internett, mener Teddy Falsen Hiis i selskapet 23, som viser til Netcom som et norsk selskap som sikrer tydeligere videokommunikasjon.

38537 6db98 original

23 er et multinasjonalt selskap som spesialiserer seg på internettvideo og bildedeling (for ordens skyld: Vi bruker 23-teknologi i mediespilleren her på www.kreativtforum.no).

– YouTube, Vimeo og en ny generasjon forbrukere har satt fart på utviklingen innen online video. Alle kan skape, publisere og dele innhold, og video tar over nettet. Men de nødvendige tjenestene er framfor alt utviklet for privatpersoner, sier Teddy Falsen Hiis (bildet), som svarer til stillingsbeskrivelsen «100 % human» i 23.

Hun mener at norske bedrifters hjemmesider preges av utdaterte Flash- og Silverlight-løsninger på videofronten.

– Video har lenge vært det siste foreldreløse barnet på internett, siden vi ikke har klart å plassere videoene på samme måte som tekst og bilde, formater vi har vokst opp med. Heldigvis begynner vi å se en positiv forandring der flere norske selskaper har tatt steget videre når det gjelder video som seriøst kommunikasjonsmiddel, sier Falsen Hiis.

Hun løfter fram Netcom som eksempel på et norsk selskap som sikrer en tydeligere kommunikasjon gjennom å kombinere bilde og tekst med videoformatet på nett, og at de gjør dette på helt egne premisser.

– En YouTube-kanal kan være tilfredstillende for mange, men det man ofte går glipp av er sjansen til å eie hele kommunikasjonen, sier Falsen Hiis.

– Brukerne er blitt vant med å ta til seg informasjon via video, hvorfor ikke sikre at du er avsender? Ved å skape egne videonettsteder lykkes bedriftene i å oppnå ønsket konverteringsgrad, øke merkevarelojalitet og skape større engasjement. For Netcom handlet det først og fremst om å samle alle videoene på én side og kategorisere disse, slik at kundene enkelt kan finne relevante filmer som løser de vanligste kundeservicespørsmålene, samtidig som de kan gjenoppdage klassiske reklamefilmer fra NetCom-arkivet.

Den 5. september arrangerer selskapet 23 et seminar som retter seg mot større bedrifter som ønsker å kommuniserer smartere med video. Erfaringer vil bli presentert av representanter fra 23 selv, ISS, Creuna, Dinamo og Netcom.

I KF-kalenderen kan du lese mer om arrangementet og melde deg på.