Både Og med Dylan-serie

Det siste året har radioreklame-produsenten Både Og laget innhold både for podcaster og radioprogrammer. Nå er de aktuelle med en 18-episoder lang programserie om Bob Dylan på NRK.

39060 9fc44 original
Eskil Paus og Ola-Per Ekblom. Foto: Både Og

I Sverige er de som vanlig et par-tre år foran oss. Eksempelvis trekker Filip och Fredrik hundretusenvis av lyttere til sin ukentlige podcast. Den største podcasten i Norge, Radioresepsjonen, er jo egentlig bare et radioprogam med musikken klipt ut. Men det siste året har de tre resepsjonistene fått konkurranse av «Tusvik & Tønne», et ukentlig podcast produsert av Både Og som utelukkende promoteres via programlederne sjøl i sosiale medier.

– Det skapte seg selv egentlig, forteller Eskil Paus, regissør i Både Og.

– Det var Sigrid Tusvik og Lisa Tønne som mente at podcast-formen passet perfekt for dem. De kaller seg selv for profesjonelle venninner, og når de møtes så er kvaliteten på praten veldig høy.

Både reklame Og redaksjonelt innhold

– Det begynte som et ønske fra noen ansatte i Både Og om å lage redaksjonelt innhold. Det første vi gjorde var «Middagshøyden» med Kyrre Holm Johannessen og Kristopher Schau, da de var sommervikarer på P2. I 2012 lagde vi «Livet» med Siri Kristiansen og Trond-Viggo Torgersen, forteller produsent og daglig leder Ola-Per Ekblom.

Dylan på norsk

Årets store NRK-samarbeid for Både Og er serien om Bob Dylan, et 18-episoders serie der Håvard Rem er programleder med gjester.

Håvard Rem og Sivert Høyem. Foto: Både Og

– Det er en produksjon som er totalt annerledes enn «Tusvik & Tønne», som er ganske improvisert. Med Dylan-serien snakker vi manus og en intrikat produksjon. På det første programmet hadde vi smakebiter fra 27 låter på en 25-minutter lang episode. Det er en fin form som jeg aldri har hørt på radio tidligere. Dylan-serien er både laget for kjennere og noviser. Sjøl var jeg ikke så godt bevandret og har lært utrolig mye, sier Ekblom.

Forskjellige preferanser

De har gjester som Jonas Alaska, Tønes, Tom Skjeklesæther, Anne Grete Preus, Kåre Vierud, Sivert Høyem, Lars Beckstrøm, Jan Erik Vold, Gabi Gleichman og Pedro Carmona-Alvarez.

– Jeg trodde at alle likte de samme Dylan-platene, men der tok jeg grundig feil. Folk har totalt forskjellige preferanser, og det henger gjerne sammen med hvor de selv var i livet da platen var aktuell, hva storebroren deres likte og sånne ting. Det er er mer tilfeldig enn jeg trodde. Lyrikeren Endre Ruset ble sittende og prate i tjue minutter med Håvard om én sang! Og Levi Henriksen, som er pinsevenn, ville bare snakke om «Slow Train Coming» fra Dylans kristenperiode. Tidligere Morgenbladet-redaktør Alf van der Hagen ville også være med, men bare hvis han kunne snakke om «Saved», som kanskje er det minst bejublede av de religiøse platene, sier Paus.

Tønes tok med gitaren inn i radiostudio. Foto: Både Og

– Så nå har vi begynt med fullskala radioproduksjon, og det er ganske fint å være trygg på at vi kan lage ting som er på høyde med kulturprogram fra P2, som er det mest relevante å sammenlikne med. Og når vi klarer det, så klarer vi hva som helst, avslutter Ekblom.

Sjekk ut progamseriens Facebookside.

Her finner du serien hos NRK.