Nedtelling til Gullmikken: Kim og PeKå

Vi prater radioreklame med Kim Gothard Taanevig og Per Kristian Voss Halvorsen fra Los&Co i forkant av Gullmikken 10. oktober.

39125 f70f6 original
PeKå og Kim: «Håret skal aldri komme mellom oss». Foto: Kathrine Rauboti

Hei PeKå og Kim. Kan dere ta et oppstilt bilde av dere selv der dere forholder dere helt uinteressert til kameraet?

– Ja, det kan vi, eller egentlig ikke. Derfor fikk vi Aslak til å ta det i stedet, men vi forholder oss ikke til det i det hele tatt. NB: Bildet er tusjert (altså ikke retursjert).

Dere vant Sølvmikken i september med noen spotter for BMW. Hva var det som var så bra med nettopp disse spottene, synes dere?

– Vel, nå er det jo ikke vi som har premiert dem, men produksjonen er veldig fjong synes vi. Tusen takk til Resorten! Litt kinkig å beskrive eget arbeid, men de er i hvert fall ikke overforklarende og så tror vi man kan like dem uavhengig av om man får med seg poenget med at 3-serien presenteres som en ny TV-serie eller ikke.

Har dere noen smarte tips eller triks til andre som har lyst til å vinne Sølvmikken?

– Lag mer radio! Mengdetrening er stikkordet, men gjerne intervalltrening også, og kanskje noen styrkeøkter, for det trengs et skikkelig løft i norsk radioreklame og vi håper flere team blir med å bære. Det er kanskje tid for litt god gammeldags historiefortelling? Kanskje litt mindre fokus på fiffige grep som utfordrer mediet mer enn det spiller på lag med det. Hva er det for eksempel som funker på radio redaksjonelt om dagen? Hør på Både Ogs nye serie om Bob Dylan som går over atten episoder på P2, kan vi reklamefolk muligens lære noe av dette?

Hva slags radioreklame irriterer dere aller mest?

PeKå: Tror jeg må svare metareklame som forutsetter at radiolytterne bryr seg om hvordan reklame egentlig lages i studio.

Kim: Jeg irriterer meg over radioreklamene som jeg syntes er helt medium og allikevel vinner Sølv- og Gullmikk.

Dere har muligheten til å vinne en Gullmikk 10. oktober. Men hva er deres verste minne fra en reklamekonkurranse?

PeKå: Enkelt. Spottene for Grønt Punkt som var juryert til gull, men som etter juryering ble stoppet fordi de tilsynelatende plagierte en jobb som hadde blitt sendt én gang på P4 nattestid og brukte samme grep, men med en helt annen idé. Spottenes eminente regissør Eskil Paus og jeg skrev en flammende forsvarstale, men den ble spylt ned i jurymøtet. Men det har vi glemt nå altså. Ingen sure miner.

Kim: Det er den sure minen PK har for spottene til Grønt Punkt, som han ikke greier å glemme.

PeKå: Hvilke spotter?

Hvilket team i bransjen har dere et aldri så lite horn i siden til? Hvem vil dere benytte anledningen til å sende et lite stikk til?

Stein og Torstein så klart. Jævla strebere.

***

Husk å melde deg på til Gullmikken innen mandag 7. oktober. Det er kjempeenkelt, bare send en epost til Annebeth. Takk til Sagveien Resort, som har gjort intervjuet. Foto i artikkelen: Aslak Tronrud