Appen som gjør slutt på timeføringen

Den norske designeren Mathias Mikkelsen er i Silicon Valley for å lansere teknologiselskapet Timely.

40819 99c12 original
Mathias Mikkelsen på Sightglass Coffee i San Francisco. Foto av Ed Moyse

Timely er en web- og iPhoneapplikasjon som skal snu opp ned på timeføring. Istedet for å kun logge timer du har jobbet, så bruker du appen til å planlegge timeplanen din. Og vips, så teller den timene dine samtidig.

– Dagens timeføringsprogrammer bruker alle det samme konseptet: Du logger timer bakover i tid. Jeg vil gjøre det omvendte. Istedenfor å spørre «hva jobbet du med denne uken?», spør jeg «hva planlegger du å jobbe med denne uken?» Resultatet er at du bruker sekunder på å logge timer. Planlegging kommer du ikke unna, men nå kan du slippe timeføringen, forteller Mikkelsen.


Timeføring er en kjent mislikt arbeidsoppgave for mange ansatte, og det er en rekke konkurrenter som prøver å gjøre oppgaven mindre smertefull. To store applikasjoner som hjelper til med verktøy for å gjøre prosessen enklere er Harvest og Toggle. Med Timely får du også disse verktøyene, men der konkurrentene prøver å forenkle vil Timely fjerne oppgaven helt.

– Inspirasjonen til Timely kom da jeg tidligere jobbet i et kommunikasjonsbyrå. Ingen ansatte førte timer før slutten av uka, og det kom til et punkt hvor sosiale arrangementer ikke fikk lov til å begynne før alle ansatte hadde ført sine timer.

– Timeføring er forferdelig og nå er det på tide å bli kvitt galskapen, sier den unge designeren, med et glimt i øyet.

Les mer om appen på www.timelyapp.com. Her finner du den på App Store.

På bildet: Mathias Mikkelsen på Sightglass Coffee i San Francisco. Foto av Ed Moyse