Seks videre til filmfinale

Eurobest: Filmkategorien har etter mange timers forsinkelse blitt offentliggjort. DDB, Try/Apt og SMFB går videre til finale, og samtidig er det klart at Norge har flere filmfinalister enn resten av landene i Norden tilsammen.

40747 27838 original

11 av de 12 første kortlistene ble sluppet i morges i Lisboa (se egen artikkel), mens den alltid spennende filmkategorien lot vente på seg grunnet forsinkelser med juryeringen. Men nå er det klart at norske byråer går videre med 38 jobber til finale, seks av dem i Film.

DDB har fått videre de to filmene «The Hairdresser» og «The Bank» fra den satiriske ungdomkampanjen for SAS som kom i våres, regissert av svenske Kalle Breitholtz.

SMFB går videre med de tre filmene «Cabinet», «Chairs» og «Sofa» fra årets katalog-kampanje fra IKEA, alle produsert av Animasjonsdepartementet og regissert av Marc Reisbig.

Try/Apt går videre med Arbeiderpartiets «Taxi Stoltenberg», regissert av Mikkel Sandemose og produsert av Erik Schøien fra Pravda.

I et nasjonalt perspektiv står det mellom Try/Apt og SMFB, som har 15 nominasjoner hver. Alle vinnerne annonseres fredag kveld.