Sjakkbrett av papp til folket

Dompap Design har utviklet et sjakkbrett som er laget av laserkuttet bokpapp eller kryssfinér.

53852 6e674 original
53855 db0d4 original
53858 a3951 original
53864 72670 original

Prosjektet fra Dompap Design har vunnet Inven2 og Innovasjon Norges gründerkonkurranse, med en premie på 130.000 kroner. I tillegg får gründerne finansiell og juridisk rådgivning. Initiativtaker er arkitektstudenten Edvard Glazebrook, og med seg på laget har han fått Abdi Moohamued, Aslak Paus, Peder Birkelund og Peik Greaker.

Det hele startet med at Glazebrook manglet noen brikker til sjakkbrettet sitt og endte opp med å designe et helt sjakkbrett i papp. Nå er målet til Dompap at pappsjakkbrettet skal bli den nye kortstokken.

– Siden den første prototypen ble produsert på AHO i februar, har sjakkbrettet blitt videreutviklet gjennom en rekke prototyper, og er nå klart for produksjon. Vi har kontakt med en fabrikk som produserer brettene for oss, og har nylig lagt ut en kampanje på kickstarter, forteller Glazebrook til kreativtforum.no.

Trenger ytterligere finansiering

Dompap trenger nemlig fortsatt penger til å komme i gang med prosjektet. Derfor har de meldt seg på crowdfunding-tjenesten.

– Da kommer vi til å sette i gang en bestilling fra fabrikken, og da får vi sjakkbrettene om et par måneders tid. Alle som har forhåndsbestilt vil da få sitt brett, og vi vil få inn nok kapital til å sette i gang prosjekter for å få det solgt i butikker, nettbutikker og så videre, sier Glazebrook til osloby.no.