Sølvguttene og Putti Plutti Pott på årets julefrimerker

Utgivelse av julefrimerker har vært en tradisjon i Posten siden 1971. Årets motiver representerer også en juletradisjon for mange - Sølvguttene som synger julen inn og juleforestillingen Putti Plutti Pott.

53669 ce3eb original
53672 bdde3 original

Hver julaften klokken fem synger Sølvguttene julen inn på NRK 1. For veldig mange er det nettopp da julen starter. Koret ble stiftet i 1940 av Torstein Grythe og har lang tradisjon med å holde julekonserter.

Eventyret om Putti Plutti Pott og julenissens skjegg ble skrevet av Per Asplin og utgitt i 1969. I 1970 kom en fjernsynsversjon. I 1987 lagde Per Asplin en musikaloppsetning, som siden er blitt vist på turné rundt i hele Norge. I 2014 spilles 55 forestillinger rundt omkring i Norge, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør.

– Vi vet at nordmenn er opptatt av tradisjoner i julen, og en av disse er å sende julehilsener i posten. For mange er det ekstra hyggelig å bruke julefrimerkene når de sender julekort og julebrev til familie og venner. Årets motiver er kjente og kjære for det norske folk, sier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten.

Årets frimerker er designet av Magnus Rakeng og er i salg fra mandag 10. november. De er beregnet på vanlige kort og brev under 20 gram, og begge er trykket i et opplag på 3,7 millioner.