Syversen klar med 5. spillefilm

Den særs produktive regissøren Patrik Syversen har gjort ferdig sin femte spillefilm, og nå har Arthaus plukket opp distribusjonen.

64759 41905 original
Fra «Det som en gang var». Foto/copyright: Arthaus

Distribusjonsselskapet og stiftelsen Arthaus skal distribuere Patrik Syversens relasjonsdrama «Det som en gang var». Filmen har han laget sammen med et knippe av landets mest spennende unge skuespillere: Marte Germaine Christensen, Silje Storstein, Benjamin Helstad og Tobias Santelmann.

– Jeg er utrolig glad for at Arthaus vil distribuere «Det som en gang var». Det er en film som alle de involverte er veldig glade i og har stor tro på, og derfor er det ekstra gøy når et såpass respektert distribusjonsselskap som Arthaus plukker den opp. Vi håper og tror den vil finne sitt publikum via dem, uttaler Syversen.

Patrik Syversen står bak filmer som «Rovdyr» og «Hjelp, vi er i filmbransjen», men har med «Exteriors» og nå «Det som en gang var» beveget seg inn i nye landskap. Sistnevnte er et finstemt relasjonsdrama om vennskap, om hvordan selv de beste venner kan vokse fra hverandre, men ikke tør å gi slipp.

Filmen beskrives som et personlig prosjekt for Syversen, som selv har stått for manus, regi og klipp. Andreas Johannessen er filmfotograf mens Jens Fougner har skrevet musikken.

Produsert uten støtte

«Det som en gang var» er produsert av Fredrik Pryser og Patrik Syversen i Fredrik Fiction, der Syversen til daglig gjør content- og reklamefilm.

– Arthaus har distribuert de beste filmene fra hele verden i snart 25 år, men vi har hatt få norske filmer på plakaten. Derfor er det ekstra hyggelig at Fredrik Fiction har gitt oss tilliten til å bringe «Det som en gang var» ut til et norsk publikum. Filmen er produsert utenfor støtteapparatet og på et minimalt budsjett, men med store prestasjoner både foran og bak kameraet. Det er blitt en stor liten film som mange kommer til å kjenne seg igjen i, uttaler Svend Bolstad Jensen, direktør i Arthaus.

«Det som en gang var» kommer på kino i 2016. I tillegg til hans tidligere spillefilmer er Syversen kjent for TV- serien «Hellfjord» og diverse musikkvideoer, deriblant OnklPs «Styggen på ryggen».