The Gunn Report med nye «bullets»

Nettstedet til The Gunn Report har publisert 35 mini-caser fra de to siste årene. Hensikten er å belyse at prisbelønt kreativt arbeid også fører til suksess i markedet.

64762 cd7c7 original
Fra «Dumb Ways to Die» for Metro Trains av McCann Melbourne, en av de høyest rangerte kampanjene i The Gunn Reports historie.

Donald Gunn er tidligere president for Cannes Lions og før det høyt plassert i Leo Burnett. Siden 1999 har han publisert den årlige The Gunn Report, som legger sammen og rangerer vinnerresultatene fra kreative konkurranser over hele veren.

«Bullets From Gunn» er samling med over 200 mini-caser fra 2007 til 2015 som belyser resultatene i markedet for de mest berømte og feirede reklamekampanjene, og nå har The Gunn Report-nettstedet fått påfyll av 35 nye prosjektiler fra de to siste årene.

Ifølge Donald Gunn er casene i seg selv overbevisende argumenter om at det meste av arbeidet som blir applaudert innad i bransjen, også er blant de mest vellykkede i markedet.

– Vår primære funksjon er å hvert år identifisere den beste nye reklamen i verden, hvem som står bak, og å feire begge. Men vi ønsker også å være kjent for å fremme effektivitet, sier Donald Gunn i en pressemelding.

Forutsier Effie-vinnere

Gunn viser blant annet til THE IPA/Gunn Study, en studie basert på data fra IPA Effectiveness og The Gunn Report Creative Awards.

De 35 nye mini-casene er for en rekke forskjellige annonsører fra land over hele verden.

– Vi spår at nær alle disse 35 kommer til å vinne i regionale og nasjonale Effie-konkurranser på tampen av 2015 og i begynnelsen av 2016. Faktisk har det seg slik at åtte av årets Cannes Creative Effectiveness-vinnere ble lagt til Bullets From Gunn på denne tiden i fjor, sier Gunn.

The Gunn Report legger sammen og rangerer vinnerresultatene fra over 46 kreative konkurranser over hele kloden. Basert på dette tallmaterialet utropes beste produksjonshus, regissører, byråer, kampanjer, interaktive prosjekter og integrert reklame.

Bullets From Gunn finner du her. De 35 nye casene ligger under 2014 og 2015.