Dekode er WordPress-VIP

Det kreative teknologibyrået Dekode er blitt offisielt WordPress.com VIP-byrå. De er Skandinavias eneste og et av bare 12 selskaper på verdensbasis som er VIP-servicepartner.

70036 e145e original
Daglig leder i Dekode, Magne Ilsaas.

Omtrent 250 millioner nettsider er publisert på WordPress.com, ingen andre verktøy er i nærheten av slike tall, og det vokser: 25,6 prosent av alle nettsider er laget med publiseringssystemet. Blant innholdsplattformer (CMS) er dominansen enda større, med en andel på 59 prosent.

– Open-source betyr at WordPress-koden er tilgjengelig uten kostnad for alle som ønsker å bruke den. Dette har skapt et verdensomspennende samfunn av utviklere som brenner for fri og solidarisk innovasjon, sier daglig leder i Dekode, Magne Ilsaas.

Grunnlegger Matt Mullenweg styrer WordPress.com gjennom selskapet Automattic. Komplekse behov løses gjerne av design- eller digitalbyråer, som skreddersyr løsninger ved hjelp av WordPress-koden og ferdig funksjonalitet. De med aller størst behov tar kontakt med VIP, som er driftselskapet til Automattic.

Og Dekode er altså én av 12 WordPress.com VIP-servicepartnere på verdensbasis.

Misforstått i Norge

I Norge har WordPress først og fremt vært forbundet med blogg og ferdigløsninger fra WordPress.com, noe Ilsaas mener er en litt misforstått bruk av plattformen.

– Dekode har drevet pionerarbeid ved å utelukkende fokusere på leveranser av WordPress-løsninger, framfor lisensbaserte plattformer. Høy brukervennlighet og kostnadseffektivitet har gitt suksess. Nå følger resten av markedet etter, spår Ilsaas.