Young Lions: Aldersgrensen hevet til 30, briefen slippes fredag

Den norske delen av den globale reklamekonkurransen for unge kreative team er i gang. Førstkommende fredag, 29. januar slippes briefen, som skal besvares i løpet av seks dager

69982 4ac11 original
Deltakerne i Young Lions Film i Cannes Lions 2015 briefes på oppgaven. Foto: Richard Bord © Getty Images

Cannes Lions avvikles i år 18.-25. juni, mens Eurobest foregår i Roma fra 30. nov til 2. desember. Den viktigste nyheter for de som ønsker å delta i Young Lions (Cannes) og Young Creatives (Roma) er at aldersgrensen er hevet fra 28 til 30 år. Det betyr at du kan delta dersom du er kreatør i fast arbeid og er født etter 25. juni 1985 (for Eurobest må du være født etter 2. desember 1985). Teamet skal bestå av to personer.

Det er syv forskjellige mediekategorier i den internasjonale konkurransedelen, men for deltakerne i konkurransen som blir arrangert av Kreativt Forum og Gullblyanten er det kategoriene Cyber og Film som gjelder.

Cannes Lions eller Eurobest?

I fjor var reglene slik at de som kom på 2. plass i begge kategorier skulle bli sendt videre for å delta i Eurobest. Etter at flere av fjorårets team ønsket å bytte, er det i år besluttet at årets vinnere selv kan velge hvor de drar (om vinnerne velger Eurobest, blir teamet på 2. plass sendt til Cannes). I Eurobest/Young Creatives er det bare én kategori, der besvarelsen skal være en integrert kampanje.

For unge profesjonelle

Ifølge reglene fra Lions Festivals må teamet må ha betalende kunder, hvilket betyr at studenter ikke kan delta, og heller ikke studenter på utplassering. Deltakerne må altså være ansatt i byrå. Dessuten: Alle kostnader dekkes av byrået teamet er ansatt i.

Mer tid til å løse oppgaven

Under Cannes Lions får deltakerne i Young Lions Cyber 24 timer på å løse oppgaven, mens de som deltar i Young Lions Film har 48 timer på seg. Ettersom deltakerne som skal løse den norske briefen er nødt til å gjøre det ved siden av sitt daglige arbeid, får de seks dager på seg før de må levere. Den norske briefen slippes på gullblyanten.no og her på kreativtforum.no fredag 29. januar klokken 09.00, mens besvarelsen skal være innlevert innen torsdag 4. februar kl. 09.00. Kåringen av vinnerne foregår på Gullblyanten 2015, fredag 4. mars.

Slik leverer du

Film: Lever skissefilm elller Animatic (animert storyboard) + eventuell beskrivelse. Film dekker alle områder som tradisjonell TV- og kino-reklame, og filminnhold produsert for nett og tilsvarende flater.

Cyber: Lever en casefilm (max 2 min) eller PDF med en beskrivelse av prosjektet. Cyber vil si at arbeidet må være distribuert via nett, digital og/eller teknologisk kommunikasjon.

Innleveringen av arbeider skal skje digitalt og gjøres ved å gå til Innlevering av arbeider på gullblyanten.no.