Itera-direktør med krigsroman

Stein Arne Nistad har skrevet sin andre bok i en serie romaner med tema fra invasjonen og frigjøringen av Narvik i aprildagene 1940.

79070 c1ff4 original
79073 2f663 original
79076 56ded original
Vraket av det tyske skipet «Bernd von Arnim», en av jagerne den tyske marinen mistet under slaget om Narvik. Foto: Anders Beer Wilse (CC)

Stein Arne Nistad

Til daglig er Stein Arne Nistad rådgivningsdirektør i kommunikasjons- og teknologiselskapet Itera. Han har vært rådgiver for alt fra den norske regjeringen til McDonald’s og Q-Free. Han er også en av arkitektene bak KLPs «Redd Kåre aksjonen» som vant Gullkorn i 2015.

Men på kveldstid skriver han romaner om krigen, nærmere bestemt om krigen i Nord-Norge.

«Den tapte Våren» er Nistads andre bok i en serie selvstendige og avsluttende romaner med tema fra krigen i Nord-Norge. Den tyske invasjonen og påfølgende frigjøringen av Narvik i aprildagene 1940 utgjør romanens bakteppe, da fredfylte Ofotfjorden ble åsted for de mest omfattende og brutale krigshandlingene som noen gang er utkjempet i Norge. Midt opp i dette står romanfiguerene Heinrich og Elise, som blir en del av de dramatiske hendelsene når Norges og Europas skjebne står på spill.

Forfatteren romandebuterte med «Seks dager i april» i 2015, som foregår med samme bakteppe. Med serien har han skapt seg et romanunivers der faktiske, brutale hendelser allerede er etablert.

Nistad har ved flere anledninger engasjert seg i hvordan historier fra krigen i Norge, og da særlig filmer, begrenser seg til heltefortellinger. Han mener også at den viktigste norske krigshistorien, den fra Nord-Norge, er underkommunisert.

«Den tapte Våren» er ute på Senorc Forlag.