Ny mann i Kreativt Forum

Aksel Sørbye (42) går inn i rollen som fag- og kompetanseansvarlig i Kreativt Forum. Han skal primært jobbe med foreningens kurs- og konferansevirksomhet.

54692 6ad88 original
I oktober begynte Aksel Sørbye i jobben som fag- og kompetanseansvarlig i Kreativt Forum. Foto: KF

Aksel Sørbye har en amerikansk bachelor i økonomi fra Boston, i tillegg til sin norske markedsføringsutdannelse. Han har jobbet to år for Unilever i Stockholm, men for det meste har han arbeidet i Oslo, hvor han rundt årtusenskiftet var med å starte opp mobiloperatøren Mobyson, som senere ble solgt til Tele2. Så gikk ferden videre til eventselskapet Gyro, hvor Sørbye var med på å starte opp eventmarketing-avdelingen. Dernest ble det jobb i MediaFront og senere Microsoft Advertising. I denne perioden ble han nysgjerrig på og fascinert av digitale medier, samtidig som han jobbet mye overfor både kreative byråer og mediebyråer. De siste årene har han jobbet med digitalisering av prosessene i et storformat-trykkeri.

Tilbake til bransjen

– Det var en spennende og lærerik tid, men jeg savnet etter hvert den kreative delen av bransjen. Stillingen som prosjektleder i Kreativt Forum var en mulighet som dukket opp til riktig tid, sier Sørbye.

– Jeg har ikke jobbet i en interesseorganisasjon tidligere, så det blir lærerikt å skifte fokus fra bunnlinjen i egen bedrift til verdiskapende aktiviteter for medlemmene våre, sier han.

Sørbye tar over kurs- og konferansevirksomheten etter Solveig Petersen, som slutter i foreningen rundt nyttår.

– Jeg tror generelt det finnes en stor apetitt for faglig påfyll der ute. Utfordringen er å prioritere tydelig, og jeg gleder meg til å få tilbakemeldinger på hva slags ønsker og behov medlemsmassen har, avslutter Sørbye.

Øker mannsandelen

– Aksel har en bred og variert erfaringsbakgrunn fra kunde- såvel som byråside og sitter med mye kompetanse blant annet innen digitale medier, sier Benedikte Løvdal, daglig leder i Kreativt Forum.

– Med ham på laget er vi godt rustet til å tilby et solid kurs- og kompetanseprogram fremover. Med denne ansettelsen har vi dessuten økt mannsandelen med 100 prosent og nærmer oss nå en jevn kjønnsfordeling i foreningen, avslutter Løvdal.