Vil nå de som sliter

Arbeid av Involve!Advertising

Sosial- og Helsedirektoratet har laget seks filmer rundt tematikken psykisk helse, som skal brukes i massekommunikasjon mot ungdom.

Psykisk helse er et tabubelagt tema som spesielt unge mennesker sliter med å takle. Harpun/Euro RSCG og Trøbbel har laget filmer for Sosial- og Helsedirektoratet som skal brukes i massekommunikasjon mot ungdom og undervisningen på skolene.

– Selv om jeg selv, under tvil, må innrømme å ikke lenger tilhøre  målgruppen, var det svært givende å jobbe med et prosjekt som tydelig engasjerte de unge og flinke skuespillerne jeg hadde gleden av å jobbe med, sier regissør Ubbe Haavind.

Målet var å snakke til alle dem som vet eller mistenker at de selv sliter psykisk. Samtidig skal venner rundt vite hvordan de kan støtte og videreformidle kontakt til helsepersonell og liknende, uten å kreve at de selv skal virke som voksne fagpersoner.

– Vi ønsket realistiske dialoger, men innholdet måtte være såpass overfladisk at blikk og indre monolog kom i fokus. Alt dette skulle skje innenfor 30 sekunder. Jeg er godt fornøyd med resultatet, men noen ganger er jeg mer opptatt av effekten filmene faktisk har på de som ser dem, og dette er en av disse gangene, sier Haavind avslutningsvis.

Se kampanjesidene på psykisk.no.

Byrå: Harpun/Euro RSCG
Konsulent: Magnhild Foldøy
AD: Simon Oldani
Tekst: Espen Aarbakke Johnsen

Produksjonsselskap: Trøbbel
Regissør: Ubbe Haavind
Foto: Anna Myking
Produsent: Kristian Hajdu


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.