Musikkvideo på isen

Arbeid av Monster

Henrik Sander i Monster Commercials har laget ny musikkvideo for Surferosa. Det gikk hardt for seg.

Henrik Sander har hatt ide og regi på musikkvideoen til Surferosas nye singel «Future».

–– Det er klart Surferosa på mange måter er et drømmeprosjekt. De er flinke, hyggelige folk og «Future» er i tillegg en utrolig kul låt å lage video for. Dessuten er jo Mariann (vokalist red anm.) veldig takknemlig å ha foran kamera. Hun ser jo ut som en millard dollar, sier Sander.

Utypisk Briefen fra bandet var enkel, de ville ikke gjøre en performance-video. Annet enn det var de åpne for det meste. Det passet Henrik Sander bra, han hadde lyst til å lage musikkvideo med en annen type historiefortelling enn det som vanligvis blir laget.

–– Vi ønsket å lage noe utypisk for Surferosa. De er jo dessuten et band som er flinke til å overraske. En utypisk video på hockeybanen er derfor helt i deres ånd. Både band og plateselskap falt fort for ideen, forteller han.
Knall og fall
Ideen for videoen tar utgangspunkt i hvor tøft det er å være ung. Barna, «the future», blir rundspilt av de voksne på hockeybanen. Moralen er allikevel at man ikke skal gi opp, men reise seg og spille videre. Hvilket barna i musikkvideoen også gjorde.

–– Hockey er den tøffeste av de tøffe sportene og var en naturlig sport å bruke i videoen. De små guttene som spilte slo seg nok litt under inspillingen, men ingen grein. Du griner ikke i hockey vet du, ler Henrik Sander.

Sportsrock
Mariann Thomassen sier til VG nett at Surferosa spiller sportsrock, og oppfordrer samtidig til at flere skal gå på hockeykamper. Sander er enig.

—– Det har liksom vært hockey for meg siden jeg og Stig bygde hockeycorner av skillevegger i det gamle klasserommet vårt på Westerdals, sier han.

Torsdag forrige uke ble videoen vist for aller første gang og publikummet besto for det meste av norsk platebransje. De likte det de så.

–– Responsen var utrolig god. Folk syntes det var kult å se en helt annen type musikkvideo, forteller Sander.

Regi: Henrik Sander
Ide: Henrik Sander i samarbeid med Hans Martin Rønneseth.
Foto: Simon Hawken
Produsent: Helene H. Lunde, Monster Commercials

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.