Skal sette Nordic Light på kartet

Arbeid av

Reaktor ID har laget både film og en omfattende plakatkampanje for den årlige fotofestivalen Nordic Light, som arrangeres i Kristiansund.

Festivalen har ambisjoner om å etablere seg som Nord-Europas ledende kraftsenter for fotokunst og fotokunnskap.

Første året festivalen ble arrangert hadde den 12.000 besøkende. Ifjor hadde den 20.000 besøkende, og i år akter arrangørene å tangere dette besøksantallet.

Kunstnerisk leder Morten Krogvold og programsjef Anne Lise Flavik har ved de to første festivalene fått en rekke av verdens fremste fotografer til Kristiansund: James Nachtwey, Martin Parr, Giorgia Giorgio, Bruce Gilden, Matt Mahurin og Bruce Barnbaum.

Klein og McCullin I år kommer blant annet ikonet William Klein, en av verdens mest kontroversielle og innflytelsesrike kunstnere i det tjuende århundre, og Don McCullin, en annen av verdens største fotografer, kanskje mest kjent for sine bilder fra konfliktområder.
– I tillegg til en rekke interessante og inspirerende foredragsholdere fra både inn- og utland, er kanskje særlig workshopen og foredragene til Gloss Postpoduction interessant for reklamebransjen og reklamefotografene. Det er av verdens beste retouching-studioer, med avdelinger i Hamburg, Barcelona og New York, forteller kreativ leder i Reaktor ID, Knut Røthe.

Truth Reaktor ID har utviklet festivalens tema. «Truth», i tillegg til innhold og promoteringsmateriell.
– Arbeidsprosessen har vært lang og interessant, og sammen med festivalledelsen har Reaktor ID søkt å tiltrekke seg flere målgrupper fra inn- og utland, forteller Røthe.

Filmen, som kommer til å gå på kino i utvalgte byer samt på nettet, er utviklet i tett samarbeid med Filmhuset og The End.

Regi: Petter Tangmyr.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.