Se NRKs årsrapport

Arbeid av Apt

Apt leverer NRKs interaktive årsrapport for tredje år på rad

Hvert år lager NRK en årsrapport som forteller om hva de har levert for lisenspengene det siste året, og hvordan NRK har oppfylt mandatet som allmennkringkaster. Fjorårets årsrapport ble nylig hedret med Merket for God Design.

Tilgjengelighet. Årsrapporten er det eneste stedet der NRKs samlede programtilbud beskrives i sin helhet. Her er all relevant statistikk, alle programområder og alle tilbud på de ulike plattformene samlet på ett eksklusivt nettsted. Rapporten finnes bare elektronisk, og den består av filmer, medieklipp, statistikk, bilder og tekst. I tillegg har rapporten en PDF-fil som går i dybden og redegjør for NRKs virksomhet.

– I rapporten viser vi derfor, blant annet, hvordan vi vil være tilgjengelige der målgruppene er, noe som innebærer nett og nye medier for de unge, sier Øyvind Werner Øfsti, informasjonssjef i NRK

Over alt – alltid. NRK er tilgjengelig i mange ulike kanaler til alle døgnets tider.
– I årets rapport ønsker vi å belyse utradisjonell mediebruk, og å vise de karakteristiske situasjoner hvor publikum opplever NRK. Nettopp det har vært sentralt for hvordan Apt har løst konsept og dramatisering i den digitale rapporten, forteller byrået.

– Våre ambisjoner på vegne av NRK øker for hvert år som går, og vi fokuserer tungt på å videreutvikle konsept, funksjonalitet og visuelt uttrykk. Vi har trukket frem viktige historiske hendelser og programmer som preget det norske mediebildet i 2008. Taylor Whites illustrasjoner har gitt oss friheten til å vise et bredt spekter av miljøer, og hennes unike strek har gitt et rapporten et særpreget uttrykk, sier Marte Listhaug, prosjektleder i APT.

Bidragsytere i Apt:
Konsulentene Fred Kihle og Joachim Levin (manus), prosjektleder Marte Listhaug, AD Morten Iveland (manus), storyboarder Roy Kristoffersen (manus), in-houseprodusent Christian Pettersen, flashutvikler og grafisk designer Alexander Pope og illustratør Taylor White (Try).

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.