Haiker for Nissan

Arbeid av

«Haikeren» er en redaksjonell idé utviklet av TBWA/Oslo for Nissan. En reporter fra P4, Guro Trinterud er ustyrt med en Nissan Qashqai+2 og oppdraget hennes er å reise landet rundt, uten å kjøre bilen selv.

Etter at Nissan-biler i en radiokampanje som gikk tidligere i juni, har reddet folk fra sine uvisse skjebner, mener TBWA det nå der på tide at Norges befolkning varmer opp clutch-foten og stiller opp for Nissan og Haikeren i direktesendt radio på P4.
– Tanken om en alternativ form for prøvekjøring, og det å vise frem bilen på denne måten, er spennende, og P4 likte måten det kunne gjøres på radio. Slik konkurrerer faktisk folk om å prøvekjøre bilen, samtidig som vi skaper gode opplevelser og forhåpentligvis god radio, sier Trygve Sørli i TBWA.

I P4 er det viktigste å lage god radio, og det gjør virkelig «Haikeren», ifølge Morten Scott Jansen i P4.
– Vi tar tempen på sommer-Norge, samtidig som vi får engasjert det norske folk og gir dem noe å snakke om, sier Jansen.

Utradisjonelt. Kreativ leder i TBWA, Erik Heisholt mener «Haikeren» er et ypperlig eksempel på at et reklamebyrås idéarbeid ikke bør begrense seg til tradisjonelle betalte flater.
– Mer og mer handler vår hverdag om å lade våre kunders merkevarer med innhold, på kryss og tvers av tradisjonelle mediegrenser. Her har teamet, P4 og Nissan gjort en meget spennende jobb, sier Heisholt.

Haikeren har selvfølgelig facebook- og twitterprofil, samt en egen blogg som er å finne på P4.no/haikeren. Her kan man følge ferden via web-cam, delta i konkurranser, melde seg som sjåfør, se videosnutter, lese sjåførprofiler og også bestille prøvekjøring. Alle som får kjøre bilen er også med i trekningen av en Qashqai+2 i ett år. Haikeren reiser fra 22. juni t.o.m. 3 juli og i tillegg til direktesendingene, sendes det hver morgen en større reportasje fra et av stedene hun har sett langs veien.

Selve siten ligger på www.p4.no/haikeren.

Videoer ligger på: www.vimeo.com/haikeren
Facebook: www.facebook.com/haikeren
Twitter: www.twitter.com/haikeren

Arbeidsgruppe TBWA: Martin Holm, Benjamin Aker, Kristine Lie Ludvigsen, Ingrid Evensen, Hedvig Tollefsen, Trygve Sørli og Henrik Bydal.
Arbeidsgruppe P4: Morten Scott Jansen, Terje Larsen, Guro Trinterud (Haikeren) og lydtekniker Jostein Fjeldskår.
Kunde: Nissan v/Frode Langli

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.