DDB finner opp videokruttet

Arbeid av NORD DDB

DDB og Pepsi har gått sammen om en applikasjon bygget omkring YouTube som skal forbedre opplevelsen av å dele, skape og se video på nettet.

Maxlist.no er et «branded utility tool» laget av DDB Oslo og webproduksjonsselskapet Dallas STHLM for PepsiCo Norge.

– Reklame trenger ikke alltid være noe som skal fortelle deg hva du skal gjøre, tenke eller føle. Vi ville lage en tjeneste som vår målgruppe ville ønske å bruke, ikke bare se på som ett unødvendig onde, sier arbeidsgruppen fra DDB Oslo og Dallas.

Partytubing. Ideen til Maxlist kommer fra fenomenet partytubing. Kort forklart betyr Partytubing at man anvender en webside med store mengder video (eksempelvis vimeo.com, youtube.com, break.com) som underholdning på en fest. Problemet for partytuberne er at en sang/klipp ofte avbrytes fordi noen skal søke etter sin favoritt, noe som igjen skaper irritasjon og frustrasjon. Maxlist gjør det mulig å søke etter nye klipp samtidig som du ser et annet klipp spille. Det at mennesker liker å rangere de merkeligste ting opp mot hverandre, for så å diskutere de med andre, danner også noe av grunnlaget for strategien til Maxlist.

– Et veldig spennende element ved å lage noe som skal vare lenge, ikke bare i en gitt kampanjeperiode, er at vi stadig ser nye områder der Maxlist kan brukes, forklarer arbeidsgruppen.

– I tillegg til at vi har et verktøy for fremtidige kampanjer for Pepsi Max, er vår siste «oppdagelse» at det er veldig enkelt å irritere rivaliserende fotballfans. Er du for eksempel Liverpool-tilhenger kan du lage en Maxlist og sende de fem mest magiske øyeblikkene i klubbens historie til en venn som er Manchester United-supporter. Har du helt klare oppfatninger om hvilke fem gitarsoloer som er klodens beste, er det bare å sette de sammen i en Maxlist og sende rundt til kompiser for diskusjon/overbevisning, avslutter arbeidsgruppen.

Maxlist brukes i dag på det norske og danske markedet, men flere land ser på muligheten til å ta i bruk applikasjonen.

Byrå:
DDB Oslo
Hanna Vestvik, prosjektleder
Ester Conings Vanvik, rådgiver
Dennis Tönnkvist, AD
Jørgen Gjærum, tekstforfatter

Webproduksjon:
Dallas STHLM 
Joakim Kempff, Creative direction/concept dev.
Johan Gustafsson, Creative direction/art direction
Sebastian Ramn, Art direction/ design
Ola Björling, Project management
Håkan Boqvist, Technical direction/flash development
Daniel Law, 3D

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.