Virtuelle Orkdal

Arbeid av Bennett

Bennett har utviklet et såkalt simulation-spill for Orkdal kommune. Spillet skal brukes i kommuneplanleggingen.

www.orkdal2040.no kan alle lage en modell av Orkdal sentrum slik de ønsker at byen skal se ut om 30 år. Du kan også kommentere andres modeller, stemme på dine favoritter eller diskutere i forumet. Det virtuelle kommuneplanleggingsverktøyet SimOrkdal er det første i sitt slag som er tilrettelagt for at innbyggerne skal delta. Her kan man flytte bebyggelse og infrastruktur, bygge helt nytt og endre hele oppbyggingen av Orkdal sentrum. Modellene får man se umiddelbart i 3D.
 
Nettsamfunnet er utviklet av Bennett, og er en del av prosjektet Orkdal 2040. Det er en helt ny form for byutvikling gjennom digital demokratisering, og er en kommunikasjonsplattform med aktiviteter som engasjerer folk flest. Og prosjektet engasjerer, noen måneder etter åpning er det laget over 360 modeller av framtidens Orkdal.
 
Helt uten markedsføring har nettstedet hatt 27.000 treff siden 1. september. 350 personer har registrert seg som brukere, og til sammen laget 370 modeller av framtidsbyen.
 
Orkdal kommune har vokst kraftig de siste årene, og det er forventet at veksten kommer til å fortsette. Det har gitt kommunen nye utfordringer knyttet til arealplanlegging. Orkdal2040 skal gi føringer for utviklingen av framtidens Orkdal. Alle innspill og byggemodeller vil bli tatt med når politikerne skal behandle planene. Det er laget et eget opplegg for skolene og barnehagene i Orkdal, slik at også den oppvoksende generasjonen blir engasjert i prosjektet.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.