Amnesty setter lys på saken

Arbeid av Kikkut

Amnesty fokuserer på dødstraff i Iran, Kikkut
har i den anledning laget en film om historien til Shiva Nazar Ahari.

Shiva Nazar Ashari sitter fengslet i Tehran, Iran og er en kjent iransk menneskerettighetsforkjemper, blogger og journalist. Hun er også medlem av The Committee of Human Rights Reporters (CHRR), som arbeider mot menneskerettighetsbrudd i Iran. Hun har blitt arrestert flere ganger av regimet i Iran.

20. desember 2009 ble hun arrestert på ny og hun holdes fortsatt fengslet. Shiva er nektet tilgang til sine advokater og har fortalt familien sin at hun i perioder har sittet i et bur hvor det ikke plass til å bevege armer og ben. Hun er ikke tiltalt eller dømt.

–– Dette er første gang vi bruker en konkret sak for å mobilisere til aksjon på tv. Målet med kampanjen er å øke bevistheten rundt menneskerettighets situasjonen i Iran og rekrutere nye SMS aksjonister, sier Stig Svendsen AD i Kikut.

–– SMS nettverket er nå på over 70 000 mennesker, dette er et betydelig tall, men vi ønsker selvsagt å få enda flere med. SMS-underskriftene blir overlevert myndigheter som ikke repekterer menneskerettighetene, og ved circka 40% av sakene i SMS nettverket er det en vesentlig forbedring i situasjonen til fangen, eller en frigivelse. Det nytter, avslutter kreatøren.

Les mer om saken
Shiva Nazar Ahari´s sak

Team Kikkut
AD: Stig Eilert Svendsen
Tekst: Torbjørn Ellingsen og Stig Eilert Svendsen
Konsulent: Torbjørn Ellingsen og Stig Eilert Svendsen
Prosjektleder: Mia Bussoli Wold

Stab. Stian Smestad (regi), Ola Narum Berg (produsent), Kristian Hajdu (produksjonsleder) Askild Vik Edvardsen (Fotograf), Anders Leegaard (b-foto), Kristoffer Hergum (kam-ass), Tom Balgaard (Lysmester), Lars Ivar Leira Kristiansen (Lys.ass), Tormod Fuglestad (scenografi), Marte Østensen (Sminke), Vegard Blomberg (Prod.ass),Kristoffer Sindre Vittersø (Prod.ass).

Aktører. Nasrin Khusrawi (hovedaktør), Buhzan Baban (vakt), Ola Natum Berg (vakt), Noredin Elazemouri (vakt).

Etterarbeid. Christian Siebenherz (klipp), Thomas Lamo Lokøen (Lyd), Julien Alary (Grade), Kjetil Haugen og Ivar Rystad (online), Martin Thorkildsen og
Kristina Skogen (post-produsenter).

Takk til: Petter Schjerven, Storyline studios, Verdens Sterkeste Mann, Oslo bilutleie, NRK, Kodak, Canon,
Dagslys, Kamerautleien, Fiksern, Ingar Amundsen,
Helene Preus, Cathrine Klem, Espen Horn, Maxine Blystad Collins, Colliers, Westerdals, Nordisk Eiendomsforvaltning.

Ansvarlige fra Amnesty: Lasse Imrik, Jørgen Lindbäck-Larsen, Randi Hagen Eriksrud og Ina Tin.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.