Tronaldos maskoter

Arbeid av Ernö

AD, designer og illustratør Trond Vestengen står bak maskotene til VM på ski i Holmenkollen til vinteren.

Som en del av KFs lesere kanskje allerede vet har AD og partner i Ernö, Trond Vestengen bakgrunn som illustratør og grafisk designer. Noen vet også at han ved flere anledninger har illustrert sin egne reklamearbeider, under navnet Tronaldo. Nå har Tronaldo fått et såpass stort oppdrag at han har sett seg nødt til å operere under eget navn igjen.

Mediestorm 

I går ble nemlig maskotene for VM på ski 2011 lansert, og slikt går ikke upåaktet hen. Aftenposten, Dagsrevyen og divererse andre medier omtalte saken (Aften hadde sågar maskoten på forsiden). 

–– Det er tydelig at dette engasjerer. Jeg synes nesten det ble i overkant. Men barna mine syntes det var gøy, sier Vestengen i en kommentar til KF.

Snøjenta 

Vinnerløsningen ble en energisk liten snømann, eller jente for å være helt presis, og hennes mer forsiktige kompis. Ifølge Vestengen har målet vært å gjøre figurene så enkle at barn lett kan tegne dem, og ikke minst lage dem selv i snøen til vinteren. Begge maskotene baserer seg hovedsaklig på ting som finnes i marka eller i tursekken fra før. 

–– Vår visjon er å begeistre og spre vinterglede. Derfor ville vi ha med snø som element. Og alle, uansett skinasjon, har et forhold til det å leke i snøen, kaste snøball og bygge snømann, sier VM-sjef Åsne Havnelid.

Maskotene vil opptre på ulike arrangementer i tiden fremover, samt på arenaen under VM. I tillegg vil maskotene bli brukt som grafiske dekorelementer, også på VM-produktene som folk kan kjøpe.

Oslo 2011 og Aftenposten har for øvrig dratt i gang en navnekonkurranse rundt de foreløpig navnløse maskotene.

Kommentarer

Mads Løken

manusforfatter i Freelance

7 år, 8 måneder siden

Nusseline og onkel Bob, jo!