Litago med applikasjonsstyrt ku-rodeo

Arbeid av Los & Co

I forbindelse med lanseringen av Litago med banansmak har Tine utviklet en spesialdesignet rodeo-ku som forbrukerne selv kan styre via mobiltelefonen.

Tine har sammen med Los&Co og Good Morning utviklet verdens første applikasjonsstyrte rodeo. Resultatet er en spesialdesignet rodeo-ku formet som Litago, som forbrukerne selv kan styre via mobiltelefonen.

– Målet for Litago er å skape lekne friminutt i hverdagen. Med verdens første applikasjonsstyrte Ku-rodeo går vi lenger enn noensinne i å overlate styringen av merkevaren Litago, bokstavelig talt, til forbrukerne, sier merkevaresjef for Litago, Anette Tvenge.

Litago har siden våren 2009 gitt forbrukerne, og senere også kuene selv, mulighet til direkte å beslutte hvilke smaksvarianter man kan finne i kjølediskene landet over. Man har engasjert forbrukerne i lek med Litago, og samtidig økt deres innflytelse på utviklingen av merkevaren. Blant mye annet spilte 137.000 av mennesker Ku-stafett under VM i Oslo.

Rodeo-kua.
– Konseptet er enkelt og underholdende. Som ved alle rodeoer sitter en person på oksen, i dette tilfellet kua. Det som gjør dette konseptet unikt er muligheten brukerne har til å styre kua, og kaste av vedkommende som sitter på den, så hurtig som mulig. Det har vært en lang og i overkant spennende prosess, som startet høsten 2010, og som nå kulminerer i en Norgesturné. Vi gleder oss til å la venner av Litago få teste applikasjonen når vi gjennom høsten skal besøke høyskoler og universiteter landet over, forteller Anette Tvenge.– Det er naturligvis et privilegium for kreative sjeler å få jobbe med en merkevare som tar lek og forbrukerinvolvering på alvor, sier Per Kristian Voss Halvorsen i Los&Co.

– Litago har over mange år satt sine venner og fans i førersetet, og nå lar vi dem klive helt opp på verdens første applikasjonsstyrte rodeo-ku. Som med alle ideer som skal settes ut i live for aller første gang, så har vi måttet la galskapen overstyre fornuften noen ganger underveis. Viljen til å lykkes har vært stor og vi er naturligvis stolte over å kunne presentere en verdensnyhet som vi har utviklet for Litago sammen med Good Morning, og gleder oss til å se hvordan mottakelsen blir når vi nå slipper Litago Ku-rodeo Live løs i Norge.

Slik fungerer Ku-rodeo Live. Alle som er i nærheten av Litago-rodeoen kan laste ned en applikasjon, logge seg inn på Ku-rodeo Live og få styre den mekaniske kua, kun ved å bevege på sin egen telefon. På ryggen sitter en venn eller professor og klamrer seg fast. Styr telefonen til høyre: Litago bukker, styr til venstre og Litago steiler, vipp den frem og Litago snurrer rundt.

Knall og fall på YouTube. Rittene vil bli filmet og når rytteren går i bakken blir filmen automatisk lastet opp på YouTube. Både den som falt og den som styrte får linken tilsendt i applikasjonen, slik at de kan dele filmen med venner via sosiale media.

 Appen er utviklet av Tellu AS. For gratis nedlasting av app: Søk på «Litago» i App Store eller Android Market.

Kommentarer

Mads Løken

manusforfatter i Freelance

6 år, 7 måneder siden

- Så var det Litago ... Hmm ... Vi skulle ikke laget en spesialdesignet, applikasjonsstyrt rodeo-ku, da? - Jo.

Harald Grenne

Redaktør i Kreativt Forum

6 år, 7 måneder siden

Jeg skal gi deg blazer, jeg

Ola Øvrelid

Ansatt i Bates

6 år, 7 måneder siden

blazer?

Simen Brekken

Utvikler/Partner i Unfold

6 år, 7 måneder siden

Blazer, pøh!