Bedriftens evolusjon

Arbeid av Sheriff Film Company

Ny animasjonsfilm fra Innovasjon Norge skal bidra til å gjøre norske bedrifter unike. Sheriff har produsert filmen.

Norske bedrifter er dårligst i Skandinavia på markedsorientering og bare én av syv bedrifter er markedsorienterte. Det viser en undersøkelse analysebyrået Damvad har gjort for Innovasjon Norge. Bedriftene er for dårlige til å gi kundene det de vil ha, eller det de ikke vet at de vil ha. Nå vil Innovasjon Norge gjøre noe med utfordringen. På landingssiden unikbedrift.no kan bedriftene teste hvor flinke, eventuelt dårlige de er på markedsorientering.

– Jeg vil påstå at mange norske bedriftsledere er så forelsket i sin teknologi at de glemmer å sjekke om markedet virkelig vil ha det de produserer, sier Gunn Ovesen, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

Produksjonsselskapet Sheriff har produsert en film som skal pirre nysgjerrigheten hos bedriftslederne så mye at de tar testen på unikbedrift.no

«Evolusjonen».
Filmen blir distribuert gjennom Innovasjon Norges kanaler og i sosiale medier, og er første steg på veien for å få vite noe mer om markedsorientering. Sheriffs prisvinnende animatør Roger Gihlemoen, står bak ide og konsept, samt animasjon.

– Det er en utfordrende oppgave å få solide norske bedrifter til å endre holdninger. Derfor synes vi også det passet bra med en animasjonsfilm som med en lett og ledig tone, viser den evolusjonen som bedriftene må gjennom for å bli markedsorienterte. Vi ville at det skulle være lekent og enkelt, uten at det blir for mye tung informasjon som går over hodet på målgruppen. Vi har som eksempel ikke brukt det litt nitriste ordet «markedsorientering» en eneste gang. Ideen med å bruke tekst så sentral som en del av filmen, var også et valg som gjør at budskapet kommer tydelig frem, sier Gihlemoen.

Dette er den andre produksjonen Gihlemoen gjør hos Sheriff etter ankomsten i vår, og produsent Eivind Sæther satser på å få se mer fra kreatøren i tiden som kommer.

– Utrolig moro å se det resultatet Gihlemoen har skapt! Jeg syns filmen er utfordrende, leken og litt annerledes. De er ingen tvil om at det bor mange spennende ideer i hans verden og for vår del er det gøy å kunne tilby helanimasjons-filmer også fra vår inhouse stab, sier Sæther.

Team:
Produsent: Eivind Sæther
AD/animatør: Roger Gihlemoen
Tekstforfatter: Øystein Svaröd
Ansvarlig kunde: Børge Jomaas og Oscar Klipperberg

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.