En bedre fremtid for Haiti

Arbeid av Tank Design Oslo

Prosjekt Haiti ble vinneren av designbyrået Tanks årlige sponseprosjekt, GratisMedVilje 2011.

Prosjekt Haiti er en norsk-haitisk ideell, humanitær og partipolitisk nøytral organisasjon som har arbeidet på Haiti siden 2000. Hovedprosjektet er to grunnskoler. Målet er å bidra til å skape en bedre fremtid for elevene ved de to Petit Troll-skolene og deres familier. Prosjekt Haiti har igangsatt underprosjekter for mødrene som bakeri, systue og frisørsalong.

Eget alfabet.
Tanks oppgave har vært å gi dem en ny profil, både for å nå ut til potensielle givere i Norge, men også for å synliggjøre prosjektet blant innbyggerne og deltakerne på Haiti, skape stolthet og gjenkjennelighet.

– Vi har utviklet et eget, unikt alfabet for Prosjekt Haiti og alle de eksisterende underprosjektene, der livsgleden og motet hos det haitiske folk har vært vår største inspirasjon. Haitianerne lever i nuet, omfavner farge og form og gjør det meste ut av det de har. Denne løsningen gjør det mulig å ivareta organisasjonens ønske om gjensidighet, med et uttrykk som tar utgangspunkt i den maksimalistiske estetikken de omgir seg med, forteller byrået.

På nett.
En viktig del av jobben var å hjelpe Prosjekt Haiti med websiden, i samarbeid med Merete Hansen (Rebirth Media): www.prosjekthaiti.org

Målet til Tank har vært å integrere kulturell rikdom, humor og optmisme i et levende alfabet som lar seg applisere på de forskjellige underprosjektene. Løsningen innebærer ingen begrensning i i utvidelse av antall prosjekter, og lever videre med den voksende organisasjonen.

– Det har vært en sann glede å jobbe med Tank. Da byrået presenterte logoen for første gang fikk jeg jo tårer i øynene. Byrået har forstått hvem vi er, men ikke minst også greid å formidle Haiti gjennom denne profilen. Tusen takk, sier Ragnhild Slettner-St. Hilaire prosjektleder i Prosjekt Haiti


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.