«Det moderne øye» sett gjennom et moderne øye

Arbeid av Ernö

Ernö er klar med sin første jobb for Munch-museet, en museumsaktivitet som skal følge utstillingen «Det moderne øye» helt frem til nyttår. 

«Det moderne øye» er vandreutstillingen som har gått sin seiersgang gjennom Europa, med nær 1 million besøkende i Paris, Frankfurt og London. Utstillingen tar for seg hvordan Edvard Munch var levende opptatt av ny teknologi og alltid var på utkikk etter nye tolkninger og uttrykksformer.

Fotoforbud hevet. I forbindelse med utstillingen har Munch-museet for første gang midlertidig opphevet fotoforbudet for bruk av mobilkamera inne i museumslokalene. På utstillingen blir Instagrambrukere oppfordret til å ta bilder av de utstilte verkene, tolke og gi dem ny mening gjennom egne hashtags og captions, og publisere på Instagram signert #detmoderneøye.

– Dette er en kjempespennende kampanje for Munchmuseet. Vi er i en brytningsfase nå, og jobber målrettet med å nå fram til et nytt publikum. Å komme som gjest på Munchmuseet skal være en innholdsrik opplevelse for alle, og ved å bruke Instagram som utgangspunkt for å tolke Munchs kunst, ønsker vi å treffe en nerve også hos et ungt publikum som ganske sikkert vil se på kunsten med nye øyne, sier kommunikasjonsdirektør Bård Hammervold.

– Ideen vår går ut på å la folk gjøre som Munch selv, bruke moderne teknologi og egen kreativtet til å finne nye uttrykk og mening i bildene, sier Sindre Veseth Foss.

Egen nettutstilling.
Etter lange køer utenfor museet under åpningshelgen, har trykket fra publikum vedvart, og museet opplever foreløpig knallgode besøkstall. Aktiviteten varer helt frem til 31. desember, og alle bidragene samles til en egen utstilling på detmoderneøye.no. Utstillingen er åpen til 17. februar.

– At et museum som får så mye pepper for å være gammeldags og utdatert inviterer til en slik aktivitet, syns vi er veldig gøy, avslutter Ulrik Solum Waagsether

Involverte fra Ernö:
Sindre Veseth Foss, Ulrik Solum Waagsether, Aagot Skjeldal, Ingvild Andersen, David Richardson, Hanne Jorud og Knut-Ole Mathisen

Involverte fra Dbate: Helge Dahle og Jarle Moe

Ansvarlig hos kunde: Bård Hammervold og Gitte Skilbred

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.