Får du det til?

Alexander Reklamebyrå har i samarbeid med animasjonsavdelingen i Babusjka produsert fire animasjonsfilmer for Grønt Punkt Norge.

37552 5e493 original
37553 c3810 original
37554 93673 original
37555 4b1b4 original

– Etter «We can do more»-kampanjen med Didrik Solli-Tangen i fjor lykkes vi med å skape uvanlig mye oppmerksomhet rundt kildesortering. Nordmenn ble enda flinkere til å levere plastemballasje og kartong til gjenvinning, antagelig verdensmestre. Dessverre opplevde vi at kunnskapen om hvorfor vi bør kildesortere ikke økte i takt med deltagelsen. Vi bestemte oss derfor for å videreføre «We can do more» kampanjen, men legge til korte informasjonsfilmer som styrker forståelsen og viktigheten av å kildesortere riktig, sier markedssjef i Grønt Punkt, Kari-Lill Ljøstad.

Humor 


Vi ønsket å videreføre humoren som lå i «We can do more»-kampanjen. Vi har derfor laget korte, visuelle og humoristiske fremstillinger av faktainformasjon som helt sikkert får oss til å huske hvorfor det er viktig å kildesortere, og å gjøre det riktig, forteller Ying Hau, Kreativ leder i Alexander Reklamebyrå.

Balanse


– For oss var det viktig å finne en visuell stil som står ut, og gjør filmene severdig. Rene informasjonsfilmer faller fort igjennom, vi har derfor trukket det lille ekornet ut av fjorårets film og skapt en ny pompøs og i overkant kunnskapsrik talsfigur for kildesorteringen, avslutter Mads Astrup Rønning, som har regissert filmene.