Epleslang: Oslos egen eplemost

Arbeid av Dinamo

De mener alle epler bør komme til nytte og går derfor på epleslang, etter invitasjon fra snille og gavmilde hageeiere. Nå er de blitt pro-bono kunde av Dinamo.

Epleslangs eplemost er laget av håndplukkede epler fra nabolagets mange sorter. Den er ferskpresset på Abildsø presse og er 100 prosent naturlig og ufiltrert. Epleslang tilbyr jobb for motiverte mennesker med nedsatt funksjonsevne som står for innhøstingen av eplene. Et veldig fint prosjekt mener Dinamo Design, som begynte å hjelpe Epleslang med nytt design denne høsten. 

– Epleslang er et spennende prosjekt med unge gründere, som har en helhetlig tankegang på sin eplemostproduksjon og tar et sosialt ansvar. Med det nye designet ønsker vi å fortelle om en eplemost av høy kvalitet og det menneskelige håndlaget som ligger bak hver flaske. Emballasjen skal i hovedsak friste i butikkhylla, men samtidig fortelle historiene bak prosjektet. Epleslang er en kunde som har mange gode historier å fortelle. Om ubenyttede ressurser, om et sosialt felleskap, gode idéer, om engasjement, om giverglede, arbeidsglede, økologi og en meningsfyllt hverdag. Ikke minst om fantastisk smak, forteller Kristine Five Melvær og Ida Ekroll i Dinamo Design.

Dinamo Design har tatt utgangspunkt i å lage et lite system som kan utvides til flere byer og flere produkter. Designerne har brukt enkle formater og et ensfarget trykk, slik at Epleslang selv kan printe etikettene om de har behov for det. Papiret kan være ulike avkapp, rester og feilvarer som ligger på lager - på denne måten får de brukt de ubenyttede ressursene, også til etikettene. 

Flasken omfavnes av et innpakningspapir illustrert med et epletre - som er tegnet av Peter-John de Villiers fra byHands, med en del av flasken synlig nederst for å vise fargen på eplemosten. Illustrasjonen rammer inn typografien som viser hvor eplene kommer fra. Klistremerket på baksiden forsegler papiret rundt flasken og fungerer som en kvalitetsikring satt på av epleplukkerne selv. Flaskene blir møysommelig klistret, rullet og forseglet.

– På innsiden av papiret har Epleslang fått boltre seg med plass til å fortelle historier om  hvordan du kan bidra, utmerkelser de har fått, om de som plukker eplene og annen promotering. Innsiden fungerer som en veggavis med ulike moduler som enkelt kan bytte innhold. På denne måten får Epleslang en stor flate til å fortelle de gode historiene. Vi på Dinamo er stolte av å få være med på Epleslang, og få hjelpe dem litt på veien. Vi har også donert alle eplene våre på Lagåsen til deilig eplemost. Vi heier på flinke folk!


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.