– Vi har ingen å miste

Arbeid av Kitchen Reklamebyrå

Statens Vegvesen oppfordrer folk til å ta det rolig bak rattet i desember, slik at alle får feire jul med sine kjære. 


– Vi har ingen å miste og oppfordrer alle til å ta det rolig i juletrafikken, sier Nils Lysebo i Statens Vegvesen. 


Nullvisjon


Regjeringen har besluttet at trafikksikkerhetsarbeidet skal være basert på en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte og hardt skadde i vegtrafikken.


– Dette er en nullvisjon, sier Lysebo og legger til at vegvesen jobber med en rekke kampanjer for å forebygge trafikkulykker. Deriblant en julereklamefilm. 


Tiltaksplan


En tiltaksplan med 152 trafikksikkerhetstiltak skal medvirke til at reduksjonen i tallet på drepte og hardt skadde på norske veger fortsettes.


– Vi har i samarbeid med Kitchen Reklamebyrå laget en film som setter fokus på fundamentale ting når du skal ut i trafikken, sier Lysebo. 
Filmen er en klassisk roadmovie hvor ulike mennesker er på vei hjem til jul, men som har i seg en del viktige scener om trafikksikkerhet. Den setter fokus på alltid bruk av bilbelte, viktigheten av å laste bilen forsvarlig, ta en pause når du er sliten, og sørge for at barn er riktig fastspent i riktig kjøreretning. 


– Vi maner til en dugnad for å få ned trafikkskader i desember, sier Lysebo. 


Digitalt julekort 


Julefilmen er et digitalt julekort hvor folk kan ønske sine kjære en trygg reise fram til julehøytiden med familie og venner. 


– Det er egentlig en musikkvideo uten musikk, der folk selv kan velge den musikken som man mener passer til filmen, sier Bendik Romstad i Kitchen. 


Statens Vegvesen håper filmen sprer seg i sosiale medier, og at den fører til færre ulykker i desember.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.