Projiserte spillefilmscener på Oslos t-banestasjoner

Arbeid av Kulturmeglerne

Et undergrunnsstunt for spillefilmen «Permafrost» resulterte i nysgjerrighet, forundring og glede.

«Permafrost» er en uavhengig nord-norsk filmproduksjon som er laget med støtte fra Filmcamp og Kulturnæringsstiftelsen i Nord. En uke før filmens premiere gikk produksjonsteamet til anskaffelse av en projektor og en «human screen», for å kunne bevege seg fritt rundt i bybildet og vise frem scener fra filmen. Sammen med et lite team av reiste filmens produsent Martin Edelsteen rundt selv og ble positivt overrasket over reaksjonene de møtte.

– Vi er overveldet over publikums reaksjon på stuntet, vi ble møtt med nysgjerrighet, forundring og glede, sier produsentet. Nå får vi håpe at de trekker til kinosalene!

Stuntet var planlagt som en forsterkende markedsføringsaktivitet  i forbindelse med lanseringen og stakk innom de viktigste t-bane-stasjonene i Oslo sentrum. Stuntet er planlagt med flere oppfølgere og er ment å kunne forflytte seg til ulike byer i Norge, samtidig som filmen vises de neste ukene. Dette er en aktivitet og er rettet mot både presse og publikum, forklarer prosjektleder for lanseringen hos Kulturmeglerne, Tor Hernan Floor.

– Det er spennende tider i norsk filmbransje hvor mange aktører søker etter nye markedsføringsuttrykk for å skille seg ut i mengden. Slik sett er Permafrost prosjektor-stunt en måte man kan nå ut direkte til publikum i et forsøk på å trekke de tilbake til kinosalen.

Det er Kulturmeglerne som står bak lanseringen av «Permafrost». Byrået har 17 års erfaring med lansering av spillefilm og jobber i hovedsak med lansering av prosjekter innen kulturlivet.

Om filmen

«Permafrost» er en varm, men tankevekkende fortelling om å finne mot i håpløse situasjoner. Den handler om Synnøve som stikker av fra kjæresten sin og reiser hjem til sin mor i Tromsø. Hun vil ta et oppgjør med det livet hun lever, men på veien møter hun utfordringer som viser seg å bli større enn de hun flyktet fra.

I hovedrollen som Synnøve finner vi Hege Aga Edelsteen (Amasone og teaterstykket Pearl of Scandinavia). Benjamin Helstad («Kongen av Bastøy» og «Kampen om Tungtvannet») spiller rollen som hennes samboer. Synnøves mor spilles av Maryon Eilertsen, som er fast ansatt ved Hålogoland Teater. I rollen som den uheldige kanadieren Max, spiller kritikeryndlingen Nicholas Hope («Bad Boy Bubby» og Hal Hartleys «Henry Fool»).

 

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.