– Sett mobilen i flymodus når du kjører

Arbeid av TRY og Apt

Volkswagen Norge kjører kampanje for å få norske bilførere til å holde øynene på veien og sette mobilen i flymodus i dagene rundt skolestart.

– Det er mange 6-åringer som er ute og flyr i gata nå rundt skolestart, så hva er vel mer naturlig enn å sette mobilen i flymodus?, sier direktør for Volkswagen, Ulf Tore Hekneby

Bilmerket ønsker å gi landets 6-åringer en god start på skoleåret, og samtidig minne sjåførene på at de sitter med et stort ansvar.

– Bilene blir stadig mer avanserte. Våre biler kommer med alle mulige førerassistentsystemer som sier fra hvis bilen er på vei over i motsatt kjørefelt, tretthetsvarling, automatisk nødbrems, osv., men det er fortsatt du som sjåfør som er ansvarlig. Et blikk ned på telefonen kan gjøre at du ikke får med deg skoleeleven som plutselig krysser veien, sier Hekneby.

Skremmende statistikk

En fersk undersøkelse utført av Norsk Gallup på vegne av Volkswagen viser at hele 31 prosent svarer at de har sjekket SMS eller e-post mens de kjører bil, og at 57 prosent har lagt merke til andre som har surfet med mobilen bak rattet.

Kampanjen består av annonser i avis, nettbannere, radioreklame og diverse innhold til sosiale medier som minner bilførerne om å holde øynene på veien.

Kommentarer

Stephan von Simson

Grafisk designer i State

3 år, 6 måneder siden

Jeg synes dette er en ganske irriterende reklame, og jeg tenker stadig på den når jeg kjører bil. Jeg synes det blir for lettvint å påpeke et samfunnsproblem, og deretter foreslå en løsning som ikke koster VW en krone. Bygg heller inn muligheten for automatisk switching til flymodus når man setter seg inn i en VW fremfor å drive med folkeopplysning. Det som irriterer meg er altså ikke at VW setter fokus på at sjåfører må være mer oppmerksomme i trafikken, men at "innovasjonen" nok en gang blir redusert til en tom payoff.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.