Ny web skaper stolthet

Arbeid av Itera Gazette

Den nye selskapswebben til Statsbygg har allerede blitt premiert med Farmandprisen for Beste nettsted for offentlige virksomheter.

Statsbygg forvalter om lag 2,6 millioner kvadratmeter eiendomsmasse og er Norges største byggherre og eiendomsforvalter i sivil sektor. I 2012 utlyste Statsbygg en konkurranse om utvikling av en ny selskapsweb for å øke tilgjengeligheten og brukervennligheten, samt forbedre og fornye opplevelsen av nettsidene. Itera vant konkurransen og startet arbeidet i januar 2013.

Løsning 

Arbeidet med den nye websiden har for Itera bestått av en totalleveranse; konseptutvikling, brukertesting, design, utforming av innhold, søkemotoroptimalisering, prosjektledelse og rådgivning. Målet har vært å forenkle webstrukturen og innholdet, sørge for universell utforming og innføre responsiv design. 

I tillegg har funksjonaliteten blitt forbedret, særlig med hensyn til kart og søk, og presentasjonen av eiendommene og prosjektene til Statsbygg er fornyet og utvidet, slik at de på en langt bedre måte gjenspeiler det storslåtte Statsbygg leverer til sine kunder. 

Publiseringsløsningen for den nye weben er EPiServer 7. Denne har vi integrert mot interne fagsystemer hos Statsbygg, samt mot Webcruiter, for visning av ledige stillinger. Etter ferdigstillelse i juni 2014 er Itera drifts- og forvaltningspartner på løsningene.

Resultat 

Den nye websiden fremstår som tidsriktig, innbydende og brukervennlig. Den viser hva Statsbygg leverer og hvilken unik kompetanse de besitter. Gjennom utstrakt bruk av foto av høy kvalitet forsterkes det gode inntrykket av Statsbygg som en unik eiendomsaktør. Den nye websiden er også enklere å jobbe med for de ansatte, og kunder og journalister har fått en webside det er lett å navigere i.

Priset i Farmandprisen 

Statsbygg.no fikk heder i Farmandprisen 2014 med prisen Beste nettsted – Offentlige virksomheter. I jurykommentaren sies dette om Statsbygg.no: Juryen gratulerer Statsbygg med gull og førsteplass i tidenes tøffeste Offentlig-konkurranse. For første gang siden prisutdelingen startet i 2006 er nivået til de nominerte i Offentlig nå fullt på høyde med de beste i Børsnoterte selskaper!

Statsbygg.no oppleves som et meget oversiktlig, gjennomarbeidet, nyttig og brukervennlig nettsted. Når man klikker seg inn på åpningssiden får man i tillegg en umiddelbar «wow-effekt». De mange gode og relevante bildene som benyttes bidrar også til å gi leseren en meget god brukeropplevelse.

Juryen gir likeledes poeng for at det er lagt stor vekt på universell utforming. Responsivt design bidrar til at dette er en nettside som er tilgjengelig «for alle» uavhengig av om brukeren benytter pc, nettbrett eller mobil.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.