Piketty-film fenger

Arbeid av TRY og Apt

Tankesmien Agenda med en animasjonsfilm om den verdenskjente økonomen Thomas Piketty og hans økonomiske teorier.

Ansvarlig rådgiver for prosjektet i Try/Apt er Sindre Fossum Beyer. Han forteller at filmen er en kortversjon av Thomas Pikettys bok «Kapitalen i det 21. århundre», som er på hele 700 sider. 

– Noen vil sikkert kalle dette content marketing, jeg synes det er enklere å kalle det en fin animasjonsfilm om et tema mange er opptatt av, sier Fossum Beyer.

Han synes det er interessant at en animasjonsfilm om økonomiske teorier kan fenge såpass mange. 

– For oss i Try/Apt var dette et veldig morsomt oppdrag. Det handlet om å jobbe med noe dagsaktuelt og å klare å fortelle kompliserte sammenhenger på en kort og enkel måte, forteller han.

Digital samfunnsdebatt

Rådgiveren mener den norske samfunnsdebatten har godt av å bli mer digital, da dette gir folk lyst til å delta, dele og involveres på nye måter. 

– Vi har sett at dette har fungert godt blant annet i den amerikanske samfunnsdebatten og har hentet mye inspirasjon fra lignende filmer derfra. Det er morsomt at Tankesmien Agenda våger å gå nye veier i å nå ut til folk med denne typen budskap, sier Fossum Beyer.

Til stede på flere plattformer

Ifølge stabssjef Marte Ramborg i Tankesmien Agenda, ble filmen laget i anledning  Cappelen Damms utgivelse av Pikettys bok på norsk, og hans foredrag i Universitetes aula.  

– Da vi fikk bekreftet at Piketty skulle besøke oss, bestemte vi oss for at vi ville involvere og engasjere bredt. Hans budskap er for viktig til at bare de få som leser en 700 siders bok om øknonomi skal forholde seg til det. I 2014 må man være til stede på flere plattformer samtidig, sier Ramborg. 

Hun er gledelig overrasket over mottakelsen av filmen.  

– Over 70.000 seere i egne og eksterne medier er faktisk mer enn hva vi kunne forvente. Det var veldig moro å jobbe sammen med Try/Apt. De forsto raskt oppgaven og klarte på en effektiv og rask måte å omsette Pikettys hovedbudskap til noe alle kan forstå, avslutter Marte Ramborg i Tankesmien Agenda.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.